Devlet Yardımları

AFAD Kira Yardımı Başvurusu E-Devlet Başvuru Formu

AFAD Kira Yardımı Başvurusu E-Devlet Başvuru Formu 2024; 17 Haziran 2009 tarihinden bu yana ülkemizde meydana gelen afetlerden ötürü mağdur olan afetzede vatandaşlarımıza yönelik olarak pek çok yardımda bulunan AFAD; Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı; Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan depremler yüzünden evlerini kaybeden ya da başka şehirlere taşınan vatandaşlara kira yardımında bulunuyor.

Afetzedeler için daha ilk günden bu yana gıda yardımı, barınma yardımı, sağlık yardımı, çadır yardımı, arama ve kurtarma çalışmaları vb. pek çok yardım çalışması yürüten AFAD kira yardımına depremden etkilenen 11 ilde yaşayan vatandaşlarımız başvurabiliyorlar.

Vatandaşların kira yardımı alabilmeleri için mutlaka ikametgahlarının deprem bölgelerinden birinde bulunması gerekiyor.

Bu yazımızda kısaca AFAD kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? sorusunu yanıtlamaya, AFAD kira yardımına ilişkin merak edilenleri aydınlatmaya çalışacağız.

AFAD Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde arka arkaya meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden ötürü on binlerce kişi evini kaybetti, 50 bine yakın vatandaşımız ise vefat etti.

Deprem sonrası arama ve kurtarma faaliyetleri yürütmeye başlayan AFAD; yüz binlerce kişiyi enkaz altından sağ çıkarmayı başardı.

Yüz binlerce depremzede için giysi, gıda ve çadır desteği sunan AFAD; depremzedeler için kira yardımında bulunmaya devam ediyor.

Barınma desteği kapsamında afetzede vatandaşlar için 15 BİN TL taşınma yardımı yapılıyor.

Aynı zamanda AFAD bütçesinden ayrılan para ile her bir depremzede için kira yardımı yapılıyor.

Evleri yıkılan kiracılar, AFAD’a başvurup, aylık 3000 TL; ev sahipleri ise 5000 TL kira yardımı alabiliyorlar.

Afetzedelerin kira yardımı alabilmeleri için oturdukları konutun Bakanlık tarafından hasarlı olarak tespit edilmesi yeterli oluyor.

Yani evleri deprem dolayısıyla yıkılan ev sahiplerinin ya da kiracıların yanı sıra evleri hasar alan kiracılar ve ev sahipleri de AFAD kira yardımı alabiliyorlar.

AFAD kira yardımı, afetzede vatandaşların ikametgah adreslerinin bulunduğu il valiliği tarafından yapılacak olan incelemeler sonrasında başlatılıyor.

AFAD Kira Yardımı Başvurusu E-Devlet

AFAD kira yardımı başvuruları, e-devlet platformu üzerinden yapılabiliyor. E-devlet üzerinden AFAD kira yardımına başvurmak adına hemen https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-afetzede-barinma-destegi-basvurusu linkini tıklayabilirsiniz.

AFAD Deprem Kira Yardımı Kimlere Verilecek?

Deprem kira yardımı, depremin etkilediği 11 ilde ikametgahı bulunan, evleri deprem dolayısıyla yıkılan ya da ağır veya orta hasar alan haneler için verilecek!

Yardımlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekipleri tarafından evleri yıkık, ağır hasarlı, orta hasarlı ya da acil yıktırılacak olarak tespit edilen ev sahiplerine ve kiracılara verilecek.

Afetzede vatandaşlar; 12 ay boyunca AFAD kira yardımından yararlanabilecekler.

Yani yardım, bir yıllık süre için yapılacak.

AFAD kira yardımından ev sahiplerinin yanı sıra kiracılar da yararlanabilecekler.

TC vatandaşı olan ve ikametgahı deprem bölgelerinden birinde olan kişiler, kira yardımının yanı sıra taşınma yardımı da alabilecekler.

AFAD Kira Yardımı Başvuru Formu

AFAD kira yardımı başvuru formuna afetzede vatandaşlar, e-devlet platformu üzerinden erişebiliyorlar.

Bu formda kişilere kişisel bilgilerine, ikametgah bilgilerine, adres ve iletişim bilgilerine yönelik sorular yöneltiliyor.

AFAD kira yardımı almak isteyen depremzede vatandaşların formdaki tüm soruları eksiksiz yanıtlamaları gerekiyor.

AFAD Kira Yardımı Ne Kadar?

Afetzede Barınma ve Taşınma Desteği kapsamında kiracılara aylık 5000 TL, ev sahiplerine ise aylık 8000 TL kira yardımı yapılması planlanıyor.

AFAD Kira Yardımı Sorgulama

AFAD kira yardımına başvuranlar, başvuru sonuçlarını da e-devlet üzerinden görüntüleyebiliyorlar.

Başvuru linki üzerinden sorgulama da yapılabiliyor.

AFAD yardımlarına başvuruda bulunmak için AFAD Yardım Başvurusu ve Başvuru Formu yazısını okuyabilirsiniz.

Kira Yardımı Yattı mı, Ne Zaman Yatacak?

AFAD taşınma yardımı ve kira yardımı ödemeleri, kısa bir süre önce başladı.

Ödemelerin en yakın zamanda depremzedelerin hesabına yatırılacağı, cumhurbaşkanı tarafından duyuruldu.

Bu yazımızda kısaca AFAD Kira yardımı başvuru detaylarını sizlerle paylaşmaya çalıştık.

Sizler de konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu