E-Devlet

Çocuğum Hangi Okula Gidecek? E-Devlet Kayıt Sorgulama

Çocuğum Hangi Okula Gidecek? E-Devlet Kayıt Sorgulama 2024; Çocuklarının hangi okula gideceğine dair bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, e-okul kayıt sorgulama ekranı üzerinden çocuklarının kayıt edildikleri okula dair detaylı bilgi edinebiliyorlar.

Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve 5. sınıf öğrencilerin kayıtları, çocukların ve velilerin ikametgah adresleri doğrultusunda MEB tarafından yapılıyor.

Yani kayıt işlemleri, veliler tarafından değil de MEB tarafından yapılıyor.

Bu yazımızda kısaca veliler tarafından sıklıkla merak edilen ‘ Çocuğum, hangi okula gidecek? Kayıt sorgulama nasıl yapılır?’ vb. konuyla ilgili olarak merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Çocuğum Hangi Okula Gidecek Nasıl Öğrenebilirim?

Çocuğum Hangi Okula Gidecek Nasıl Öğrenebilirim? diyorsanız çocuğunuzun hangi okulan gideceğini hem e-devlet üzerinden hem de MEB çocuğum hangi okula gidecek sayfasından sorgulayarak öğrenebilirsiniz.

Çocuğum hangi okula gidecek e-devlet üzerinden sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ilkogretim-okullari-adrese-gore-kayit-okulu-sorgulama-e-kayit inke tıklayarak kullanıcı girişi yaparak hemen öğrenebilirsiniz. MEB Çocuğum hangi okulan gidecek sorgulamak için https://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx linke tıklayarak detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.

Çocuğum Hangi Okula Gidecek?

Çocuğunun hangi okula gideceğini öğrenmek ve online platformda yerleştirme ve kayıt sonuçlarını görüntülemek isteyen veliler, sorgulama işlemini e-okul üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebiliyorlar.

Bu noktada velilerin öncelikle https://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx linkine tıklamaları gerekiyor.

Veliler, ana sayfada yer alan e-kayıt işlemlerini tıklayıp, veli giriş bilgileri ile sisteme girebiliyorlar.

Böylelikle çocuklarının hangi okula kayıt edildiğini görüntüleyebiliyorlar.

E-Okul Kayıt Sorgulama İlkokul

İlkokula kayıt olan öğrencilerin velileri, çocuklarının hangi okula kayıt olduklarını e-devlet üzerinden görüntüleyebiliyorlar.

Okul öncesi, 1. sınıf ve 5. sınıf kayıtlar; MEB tarafından çocuğun ve velinin ikametgah adresi doğrultusunda yapılıyor.

E-okul üzerinden sorgulama yapmak isteyen velilerin https://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx linkine tıklamaları gerekiyor.

1.Sınıf Çocuğum Hangi Okula Gidecek?

1.sınıf öğrencileri de ikametgahları doğrultusunda MEB tarafından ikametgahlarına en yakın okula yerleştiriliyorlar.

Sorgulama, e-okul üzerinden yapılabiliyor.

Yani kayıt işlemi, veliler tarafından değil de MEB tarafından yapılıyor.

Veliler, ilkokula gidecek olan çocuklarının hangi okula kayıt edildiklerini e-okul üzerinden görüntüleyebiliyorlar.

E-Devletten Çocuğumun Okulunu Nasıl Öğrenebilirim?

Veliler, e-devlet üzerinden de çocuklarının hangi okula gidebileceklerini öğrenebiliyorlar.

E-devlet üzerinden okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve 5.sınıf kayıt sorgulama yapılabiliyor.

E-devlet üzerinden sorgulama yapmak isteyen velilerin ise https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ilkogretim-okullari-adrese-gore-kayit-okulu-sorgulama-e-kayit linkine tıklamaları gerekiyor.

UYARI: Okul öncesi, 1. sınıf ve 5. sınıf öğrencilerin İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Sorgulama işlemi; e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

Ancak çocuklarına özel okula ya da imam hatip ortaokuluna kayıt ettirmek isteyen velilerin ise bizzat bu okullara başvurmaları gerekiyor.

Yani özel okul ve imam hatip ortaokulu başvurularının veliler tarafından yapılması gerekiyor.

Bu okullarda kayıt işlemi, MEB tarafından yapılmıyor.

Adresime Hangi Okul Çıkıyor? Kayıt Sorgulama

Veliler, adreslerine göre yapılan kayıt işlemlerini gerek e-okul sistemi üzerinden gerekse e-devlet üzerinden sorgulayabiliyorlar.

Yani sorgulama işlemi, her iki şekilde de yapılabiliyor.

Bu yazımızda kısaca çocuğum hangi okula gidecek? E-devlet kayıt sorgulama nasıl yapılır? vb. konuyla ilgili olarak merak edilen soruları yanıtlamaya çalıştık.

Sizler de konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu