Güncel Konular

Aile Hekiminden (Sağlık Ocağı) Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Aile Hekiminden Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Aile Hekiminden Sağlık Raporu Almak Ücretli Mi? Aile Hekiminden Sağlık Raporu Kaç Günde Çıkar? Aile Hekiminden Sağlık Raporu Almak İçin Ne Gerekli? detayları yazımızda.

Aile Hekiminden (Sağlık Ocağı) Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Sağlık raporu bireyin sağlıklı olup olmadığını gösteren belgedir. Sağlık rapor askere giderken, işe girerken evlenirken gibi durumlarda alınmaktadır. Kişilerin sağlık durumu tespit edilerek bir işi yerine getirip getiremeyeceği tespit edilmektedir. Resmi bir kuruma başvuru yapan bireyler görevini yapabilmek için herhangi bir problem teşkil edip etmemsiniz incelemek için yetkili kurum tarafından verilmektedir.

Sağlık raporu alacak olan vatandaşlar aile hekiminden sağlık raporu alı alamayacağını merak etmektedir.

Sağlık Rapor Nasıl Alınır?

Sağlık raporu alabilmeniz için tam tescilli bir sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekmektedir. Özel hastaneler, aile hekimlikleri ve devlet hastaneleri sağlık raporu veren kurumlardır. Özel hastanelerde sağlık raporu alabilmek bir hayli masraflıdır. Bu nedenle vatandaşlar aile hekimliğinden sağlık raporu almayı tercih etmektedir.

Aile Hekimi Sağlık Raporu Veriyor Mu?

Aile hekimi sağlık raporu veriyor mu sorusuna cevap vermek gerekirse aile hekimi sağlık raporu iş yada ehliyet almak için sağlık raporu vermektedir. Ancak aile hekiminden alınan sağlık raporu bazı iş yeri tarafından kabul edilmediğini göz önünde bulundurmanız gereklidir.

Aile hekimi sağlık raporu yazabilir ancak aile hekiminde alacağınız sağlık raporunun mutlaka vereceğiniz kurum tarafından kabul edilip edilmediğini sormanız gereklidir. Bazı iş yerleri tam teşekküllü hastaneden sağlık raporu isterken bazı işyerleri ise aile hekiminden aldığınız sağlık raporunu kabul etmektedir.

Aile Hekiminden Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Aile hekiminden sağlık raporu alabilmek için en yakın sağlık ocağına müracaat etmeniz gerekmektedir. Aile hekimi tarafından verilemeyecek durumda bir sağlık raporu varsa gerekli kurumlara yönlendirme yapılacaktır. Aile hekiminden sağlık raporu alma için mutlaka bağlı olduğunuz sağlık ocağındaki aile hekiminize gitmeniz gereklidir.

Mutlaka aile hekiminizi öğrenmeli ve size atanmış aile hekimine gitmelisiniz. Başka bir aile hekimi sağlık raporu veremeyeceği için mutlaka kayıtlı olduğunuz sağlık ocağına gitmelisiniz.

Sağlık Raporu Almak Ücretli Mi?

Sağlık ocağı (aile hekimliği) sağlık raporu almak ücretsizdir.

Devlet hastanelerinden sağlık raporu almak ücretlidir. Hekimden alınan sağlık raporu 50 TL, kuruldan alınan sağlık raporu ise 200 TL’dir.

Araştırma hastanelerinden de sağlık raporu almak ücretlidir. Fiyatlar 75 TL ve 400 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Özel hastanelerden alınan sağlık raporu fiyatları 50 TL ve 400 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Aile Hekiminden En Fazla Kaç Gün Rapor Alınabilir?

Aile hekiminden en fazla 10 gün rapor alınabilmektedir. Eğer raporunuz bittiğinde “Kontrol” gibi bir not eklenmişse ekstra rapor alınabilmektedir. Eğer bu not eklenmemişse bir daha rapor alınamaz. Aile hekimden alınabilecek rapor 20 günü geçemez.

Aynı hekim tarafından aynı hastaya 40 günden fazla rapor verilememektedir.

Eğer 40 günü geçen bir rapor aldıysanız SGK tarafından heyet raporu talep edilebilmektedir.

Sağlık Raporu Hangi Durumlarda Gereklidir?

Sağlık raporunun gereklilik durumları değişmektedir.

  • İşe giriş için sağlık raporu,
  • İş görmemezlik için sağlık raporu,
  • Spor için sağlık raporu,
  • Evlilik için sağlık raporu,
  • Askerlik için sağlık raporu,
  • Ehliyet almak gibi durumlar için sağlık raporu verilmektedir.

Aile Hekimi Sağlık Raporu Kaç Gün Geçerli

Aile hekime yada devlet hastanesinden aldığınız sağlık raporu geçerlilik süresi 2 yıldır. E-Devlet üzerinden ve e-nabız üzerinden görebileceğiniz sağlık raporu aldığınız kurum tarafından aksi belirtilmedikçe 2 yıl boyunca geçerlidir.

Aile Hekiminden İşe Giriş İçin Sağlık Raporu Alınır Mı?

Aile Hekimliğinden işe girmeden önce sağlık raporu alabilmeniz mümkündür. İşe girmeden önce işverenler ve yasalar çalışanın sağlık durumu ile ilgili bilgi sahibi olması için sağlık raporu verilmektedir. İşe giriş için verilen sağlık raporlarının geçerlilik süresi kişinin çalışacağı iş yerine göre değişiklik göstermektedir.

Ofisler, bürolar ve restoranlar gibi az tehlikeli iş yerleri için alınacak sağlık raporunun süresi 5 yıl geçerlidir.

Üretim fabrikaları gibi tehlikeli iş yerleri için alınacak sağlık raporu süresi 3 yıl geçerlidir.

İnşaatlarda, madenlerde ve kimya sanayisi alanında çalışanların alması gereken sağlık raporunun süresi ise 1 yıl geçerlidir.

Aile Hekiminden Evlilik İçin Sağlık Raporu Alınır Mı?

Evlilik yapmadan önce alınması gereken sağlık raporudur. Evlilik için sağlık raporu şartı cinsel yollarla bulaşabilecek hastalıkların tespit edilmesi, cüzam, verem ve Hepatit B gibi hastalıkların önceden tespit edilmesi için yapılmalıdır. Böylece evliliğe engel teşkil eden bir durumun olup olmadığı tespit edilmektedir. En yakın aile hekimliğine başvuru yaparak evlilik için sağlık raporu talebinde bulunabilirsiniz.

Aile Hekiminden Spor Lisansı İçin Sağlık Raporu Alınır Mı?

Aile hekimliğine giderek spor lisansı için sağlık raporu alabilirsiniz. Spor için sağlık raporu istenmesinin nedeni spor yapacak olan kişinin yapacağı spora uygun olup olmadığının kontrol edilmesidir. Aile hekimliğine gitmeden önce e-Devlet sisteminde sporcu sağlık lisansı belgesi alınması gerekmektedir.

Aile Hekiminden Ehliyet İçin Sağlık Raporu Alınır Mı?

Ehliyet alacak olan adaylar aile hekimliğinde kısa sürede sağlık raporu alabilmektedir. Aile hekimliğinde sürücü belgesi için sağlık raporu alabilmeniz için biyometrik fotoğrafınız ve kimlik kartınız ile sağlık ocağına gitmelisiniz. Ehliyet için gerekli sağlık belgesi araç kullanmaya engel bir hastalığınızın olup olmadığının saptanması için yapılmaktadır. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra göz muayenesi de yaptırmanız gerekmektedir.

Aile Hekiminden İstirahat İçin Sağlık Raporu Alınır Mı?

İstirahat için aile hekimliği en fazla 10 gün rapor verebilmektedir. Eğer sağlık raporu almak isteyen vatandaşlar tekrar rapor almak isterse 10 gün daha gerekli sağlık değerlendirmeleri yapıldıktan sonra rapor alabilirsiniz. Aynı aile hekiminden en fazla 40 gün sağlık raporu alınabilmektedir.

Aile Hekiminden Askerlik İçin Sağlık Raporu Alınır mı?

Askerlik için sağlık raporu almak isteyen vatandaşlar e-Devlet sisteminden askerlik için gerekli işlemlerin bitmiş olması gerekmektedir. Daha sonra aile hekimliğine bu durum gerekli muayenelerin yapılması için yönlendirme yapılacaktır. Aile hekimliği tarafından gerekli sağlık muayeneleri yapıldıktan sonra askerlik yapacak olan kişinin yapmasına engel bir durum yoksa Sağlık Bakanlığı’na sistem üzerinden yönlendirme yapılacaktır.

Aile Hekiminden İş Göremezlik İçin Sağlık Raporu Alınır mı?

Aile hekiminden iş göremezlik raporu alınabilmektedir. İş göremezlik sağlık raporu çalışanın haklarını korumak ve alınacak olan iş kazası raporu sayesinde sigortadan faydalanabilmektedir. İş göremezlik için sağlık ödeneğinden hangi durumda faydalanabileceğiniz aşağıda yer almaktadır.

  • İş yerinde kaza geçirilmesi gibi durumunuz varsa sağlık ödeneğinden faydalanılabilmektedir.
  • Kadınlarda hamilelik ve doğum durumunda gibi durumunuz varsa sağlık ödeneğinden faydalanılabilmektedir.
  • Geçici iş göremezlik gibi durumunuz varsa sağlık ödeneğinden faydalanabilirsiniz.
  • Kalıcı iş göremezlik gibi durumunuz varsa sağlık ödeneğinden faydalanabilirsiniz.

Aile Hekiminden Gece Çalışabilir Sağlık Raporu Alınır Mı?

Gece çalışan vatandaşların çalışabilmesi için sağlık raporu alması gerekmektedir. Bu rapor aile hekimliği tarafından verilebilmektedir. Ancak aile hekimden alacağınız gece çalışabilir sağlık raporu bazı işveren tarafından kabul edilmeyebilir. İş yerimi hekime tarafından tekrar sağlık raporu alması için aile hekimi yerine tam keşküllü hastaneye yönlendirebilir.

E-Devlet Sisteminden Aile Hekimliği Sağlık Raporu Sorgulaması Yapılabilir Mi?

e-Devlet sisteminden aile hekimi bilgisi sorgulama, istirahat raporu sorgulama gibi sağlık raporu bilgilerinin sorgulaması yapılabilmektedir.

Bunun için https://www.turkiye.gov.tr/ linkine tıklayarak T.C. Kimlik Numarası ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Daha sonra arama kutusuna “Sağlık Bakanlığı” yazarak gerekli sorgulamaları yapabilirsiniz.

Aile Hekiminden Sağlık Raporu Almak İçin Gerekli Belgeler

Aile hekimden sağlık raporu almak isteyenler alacakları sağlık raporu için bazı evrak belgelere ihtiyaç duyabilirler. Sağlık raporu için silah ruhsatı, evlilik, iş için yada ehliyet için sağlık raporu almak isteyenler kimlik ve size verilen evrak ile başvuruda bulunabilirsiniz.

Aile Hekime Sağlık Raporu Kaç Günde Çıkar

Aile hekime sağlık raporu aynı gün içinde çıkmaktadır. Aile hekime sağlık raporu almak için başvuruduğunuzda sağlık raporunuz gün içerisinde size teslim edilir.

Aile Hekimden Sağlık Raporu Almak Ücretli Mi?

Aile hekime ve sağlık ocağından sağlık raporu almak için sizden her hangi bir ücret talep eedilmez. Aile hekiminde sağlık raporu almak ücretsizdir.

Aile Hekiminden Sağlık Raporu Almak Ne Kadar Sürer

Aile hekimden sağlık raporu almak isteyenler sağlık raporu ne kadar sürede çıkar sorusunu merak etmektedirler. Aile hekiminden alınan sağlık raporu size hemen verilmektedir. Kan örneği yada tahlil sonuçlarını içermediği için aile hekiminden hemen sağlık raporu alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu