Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı 2024; Ülkemizin en önemli illerinden ve yönetim birimlerinden biri olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yardımları ile ekonomik eşitsizlik içerisindeki dezavantajlı gruplara ulaşmaya devam etmektedir. Bu doğrultuda geliştirilen yardım projelerinden biri olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Kart uygulaması ise hem yardım sahiplerinin gururunu hem de Belediye’nin bütçesini koruyan tasarruflu yardım seçenekleri için idealdir.
Sizler için Diyarbakır Sosyal Kart uygulaması hakkında tüm merak edilenleri aktarıyor, bu imkanlara erişiminizi kolaylaştırıyoruz.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı Nedir?
Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket eden pek çok belediye gibi Diyarbakır Belediyesi de yardıma muhtaç vatandaşlarına yardım eli uzatmakta ve bu doğrultuda farklı projelerden faydalanmaktadır. Diyarbakır Belediyesi Sosyal Yardım Kartı da bunlardan biri olmakta ve nakit desteği yerine geçen bu çalışma ile başvurusu onaylanan vatandaşlar kartlarındaki bakiye doğrultusunda harcama yapabilmektedir.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı Kimlere Verilir?
Kartlara başvuruda bulunmak için herhangi bir şart olmamakla birlikte Belediye istenen evrakları düzenleyen her yoksul ve muhtaç durumdaki vatandaşa kapılarını açmaktadır. Geçimini sağlayamayan ve yardım alması için öncelikli görülen gruplar arasında dul kadınlar, yaşlılar, engelliler, şehitler ve gazi yakınları yer almakla birlikte herhangi bir fiziksel ya da ruhsal nedenden çalışamaz durumda olanlar ile geliri bulunmayanlar da bu kapsama dahil edilmektedir.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Başvuru için en sık tercih edilen yöntem Belediye’ye telefon hatları üzerinden erişim sağlamak olmakta, telefon eden başvuru adaylarının beyan ettiği bilgiler ve talepleri not edilerek inceleme sonrası geri dönüş sağlanmaktadır. Ulaşım sağlama ve sosyal mesafeyi koruma gibi yüklerden muaf olan bu iletişim kanalı en geçerli Diyarbakır Belediyesi Sosyal Yardım Kartı başvuru şekli olmaktadır.
Bir diğer opsiyon ise elbette Belediye binasını ziyaret etmek olmakta, Belediye binasına bağlı hizmet vermekte olan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile görüşme sağlayarak form doldurmak ve talepleri iletmek mümkün olmaktadır.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı Başvurusu Nereye Yapılır?
Belediye’ye arayarak ulaşacak ve Diyarbakır Sosyal Yardım Kartı başvuru yapacak olanların araması gereken santral numarası (0 412 ) 229 48 80 şeklindedir. Doğrudan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na ulaşmak içinse (0 412) 226 22 98 şeklindeki numaranın tuşlanması mümkündür. Ayrıca bulunulan ilçenin belediyesine veya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi binasına şahsen giderek form doldurmanız da bir diğer Diyarbakır Belediyesi Sosyal Yardım Kartı başvuru yöntemidir.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Destek Kartı İletişi Numarası
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sosyal destek kartı başvurusunda bulunmak yada başvuru sorgulamak için bizzat belediyeye gidebileceğiniz gibi (0 412) 226 22 98 numarasını arayarak yardım kartı talebinde bulunabilirsiniz.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Destek Kartı Formu
Yardım almaya hak kazanmak için öncelikle yetkililerin değerlendirmesi gerekmekte, iletişim ve kimlik bilgilerine ek olarak araştırılacak olan iş, gelir, hane durumu gibi bilgilerin de bir arada olması gerekmektedir. Diyarbakır Sosyal Yardım Kartı formu da tam olarak bu göreve hizmet etmekte ve tüm bilgilerin bir arada olmasını, inceleme yapan kurul adına işleri kolaylaştırmak için sağlamaktadır. Formun kontrolü sağlanacağı için yetkililere doğru bilgi beyanında bulunmak zorunlu olmakta, aksi halde cezai işlem uygulanmaktadır.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı Limit Ne Kadar?
Başvurusu onaylanan ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı almaya hak kazananlar, kartlarını Vakıfbank şubeleri aracılığıyla teslim almakta ve beyaz eşya, kozmetik ile tekel ürünleri hariç tüm gereksinimlerini bu kartla marketlerden alabilmektedir. Ancak harcama bakiyesi tamamen değerlendirme neticesinde belirlendiğinden bir alt veya üst limit söz konusu olmamakta, karttan her ay binlerce hane faydalandığından Belediye bütçesine göre düzenleme yapılmaktadır.
Bakiyenin ne kadar olacağı başvurunun onaylanması ve kartın alınabileceğinin bildirilmesinden sonra yardım sahibine mesaj yoluyla aktarılmaktadır.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Destek Kartı Bakiye
Sosyal belediyecilik anlayışı ile Diyarbakır il sınırları içerisinde yaşayan halka yardım eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sosyal yardım kartları belli aralıklarla yardım parası yatırmaktadır. Dar gelirli vatandaşlara verilen sosyal destek kartına maddi durumunuza göre 250 TL ile 500 TL arasında para yatırılmaktadır.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Destek Kartı Para Ne Zaman Yatar
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sosyal destek kartı ne zaman yatar sorusuna cevap vermek gerekirse düzenli olarak sosyal yardım kartı aracılığı ödeme alan kişilere paralar her ayın son haftasında yatırılmaktadır.
Belli aralıklarla sosyal yardım kartına ödeme yapılan kişilere ise Ramazan ayına girmeden ve Kurban Bayramında 1 hafta önce sosyal destek ödemesi yapılmaktadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR >>>>>>> Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Destek Kartı Limit Öğrenme
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sosyal destek kartı Vakıfbank pos cihazı olan tüm marketlerde geçerlidir. A101, BİM ve ŞOK marketlerde de kullanılan bu kartın içerisinde ne kadar bakiye kaldığını öğrenmek için alış veriş yapmadan önce kasiyere söylediğinizde size kalan bakiye hakkında bilgi verecektir.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı Gerekli Belgeler
Sosyal Kart’a başvuracak olanların kimlik kopyası, yoksulluk belgesi, vesikalık fotoğraf ve il dahilinde konaklamakta olduğunu gösteren ikametgah belgesi gibi standart belgeleri sunması istenir. Ancak kişinin başvuru aracı olan nedenini ortaya koyan ek belgeler sunması da gerekebilir. Örneğin engelli durumundan Sosyal Kart alacaklar sağlık kurulundan rapor almış olmalı, yaşlılar ise aylık bakım maaşı aldığını göstermelidir. Bu örneklere ek SGK iş dökümü gibi belgelerin de temin edildikten sonra Belediye’nin farklı birimlerine onaylatılması gerekebilmekte, bu konuda ulaştığınız yetkililer gereken bilgilendirmeyi sağlamaktadır.
Siz de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Kartı uygulamasına dair merak ettiklerinizi öğrendiğinize göre bu sürece daha kolay şekilde dahil olabilirsiniz.