Engelli

Hasta Bezi Raporu Nasıl Çıkarılır? Hangi Bölünden Alınır?

Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır? Hasta Bezi Raporu Geçerlilik Süresi, Hasta Bezi Raporu Nereden Alınır? Hasta Bezi Raporu Özel Hastaneden Alınır Mı? Hasta Bezi Raporu Başvurusu detayları yazımızda.

Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır? Hasta bezi raporu çeşitli sağlık sorunlarından dolayı idrarını yada dışkısını tutamayan hastalara verilen sağlık raporudur. Her hangi nedenlerden dolayı yatarak yada ayakta idrar kaçırma sorunları yaşayan kişilerin alacağı hasta bezi raporu sayesinde ücretsiz olarak hasta bezi yardımı yapılmaktadır.

Tek kullanımlık olarak hasta bezi SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından karşılanmaktadır. Hasta bezi raporu alanında uzman doktor tarafından yapılan muayene sonrası uygun görülmesi halinde verilecek hasta bezi raporu sayesinde ücretsiz olarak hasta bezi yardımından yararlanabilirsiniz. Doktor tarafından düzenlenen hasra bezi raporu geçerlilik süresi 2 yıl olarak belirlenmiştir.

Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır

Hasta bezi raporu almak için her hangi özel yada devlet hastanesinden muayene olmanız gerekmektedir. Hekim tarafından hasta bezi kullanmanız doktor tarafından belirlendiğinde rapor düzenlenir ve sisteme düşen rapor ile ücretsiz hasta bezi yardımından yararlanırsınız.  Hasta bezi raporu için bir üroloji ya da nöroloji doktoruna gidebileceğiniz gibi dilerseniz aile hekimine gidebilirsiniz.

Eğer hasta bezi raporu alacak kişi yatalak ise hastaneye gidecek konumda değilse 444 38 33 numarasını Türkiye’nin her yerinden arayarak evde sağlık sisteminden yararlanarak evde muayene olabilirsiniz.

Hasta Bezi Raporu Kimlere Verilir?

Hatsa bezi raporu kimlere verilir sorusuna cevap vermek gerekirse bu rapor idrarını ya da dışkısını tutamayan hastalar için verilmektedir Hasta bezi, idrar ya da dışkısını kaçıran, yatarak ya da ayakta tedavi için kullanılmakta ve doktor rapor ile kullanması uygun görülen hastalara verilir.

Hasta Alt Bezi Raporu Online Başvuru

Hasta aşlt bezi raporu online başvuru için internetten https://www.teis.org.tr/post/bilgilendirme-sgk-sahis-odeme-online-basvuru-20220701 linke tıklayarak hemen başvurunuzu adınlarını takip ederek yapabilirsiniz. Hasta lat bezi online başvuru yapmak için ise https://gss.sgk.gov.tr/SahisOdemeOnlineBasvuru/ linke tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Hasta alt bezi raporu online olarak yaparken mutlaka T.C.Kimlik Numarası ve Telefon numaranızı girdikten sonra telefonuza gelen doğrulama kodunu girerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Hasta Bezi Raporu E-Devletten Nasıl Alınır?

Hasta Bezi Raporu E-Devletten üzerinden almanız görüntülemeniz mümkün. Hasta Bezi Raporu E-Devletten almak için aşağıdaki adımları takip ederek alabilirsiniz.

E-Devlet Kapısı’na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Hasta Bezi Raporu Sorgulama” yazın ve çıkan hizmeti seçin. Bu hizmet Sağlık Bakanlığı tarafından sunulmaktadır.

Açılan sayfada “Raporlarım” sekmesine tıklayın. Bu sekmede, varsa daha önce almış olduğunuz hasta bezi raporlarının listesi ve detayları gösterilecektir. Her rapor için rapor tarihi, geçerlilik süresi, aylık hak ediş miktarı ve ödeme durumu gibi bilgiler yer alacaktır.

Hasta Bezi Raporu Hangi Bölümden Çıkarılır?

Hasta Bezi Raporu Hangi Bölümden Çıkarılır? sorusuna cevap vermek gerekirse Devlet hastanesi yada Özel hastanelerin üroloji, dahiliye dahil bir çok bölümden çıkarabilirsiniz. Ayrıca aile hekimi hasta bezi raporu almaya uygundur. Eğer hatsa bezi raporu alacak kişi yatalak ise evde bakım hizmetini arayarak raporu alabilirsiniz.

Hasta Bezi Raporu Özel Hastaneden Alınabilir Mi?

Hara bezi raporu almak için her bir devlet hastanesine yada özel hastaneye gidebilirsiniz. Hasta bezi raporu almak isteyen kişiler tam teşekküllü herhangi bir özel hastaneden bu raporu alabilir.

Hasta Bezi Raporu Geçerlilik Süresi

Muayene sonrası hasra bezi raporu alan hasta Hata bezi raporu geçerlilik süresi olan 2 yıl boyunca kullanabilir.

Hasta Bezi Raporu Nereye Verilir?

Hata bezi raporu nereye verilir sorusuna cevap verek gerekirse Hasta Bezi Raporunuz ile birlikte ikamet etmiş olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu‘na bizzat giderek teslim etmeniz gereklidir.

Hasta Bezi Almak İçin Gerekli Olan Belgeler

Hasta bezi almak için gerekli olan belgeler ise;

  • Doktor tarafından yazılmış hasta bezi yardımı raporu
  • Reçete
  • Hasta bezi alacak kişinin kimlik bilgileri

Reçete ile aylık 140 tane 2 aylık ise 340 tane hasta bezi verilmektedir.

Hasta Bezi Raporu Hangi Doktor Tarafından Yazılır

Devlet yada özel hastaneden hasta bezi raporu aldığınızda bu raporun geçerlilik süresi 2 yıldır. Hasta bezi raporu sonrası reçete yazdırmak için aile hekimine giderek aylık yada 2 aylık hasta bezi reçetesi yazdırabilirsiniz. Aile hekiminden hasta bezi reçete yazdırırken mutlaka doktorun imzası ve kaşesi olması gereklidir.

Hasta Bezi Raporu ile Nerelerden Hasta Bezi Alabilirim

Doktor tarafından yapılan muayene sonra hasta bezi kullanmasına karar verilen hasta için 2 yıl geçerli olacak şekilde rapor düzenler. Hasta bezi raporu sayesinden hasta bezinin bittiğinde doktorunuzun düzenleyeceği reçete ile  Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı eczaneden ya da medikalden hasta bezini aylık 120 tane yada 2 aylık 240 tane olacak şekilde alabilirsiniz.

Hasta bezi alacağınız eczane yada medikalin Sağlık Bakanlığı ile anlaşma olması yeterli olacaktır.

SGK Hasta Bezi Ödemesinin Ne Kadarını Karşılıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hasta bezi yardımı için size ödeme yapmaz. Hasta olan kişi yada hasta yakını SGK ile anlaşması bulunan eczaneden ya da medikalden hasta bezini reçete ile beraber alabilir. SGK hasta bezi için ödemeyi hasta bezi aldığınız yere yapmaktadır.

SGK hasra için günlük 4 tane hasta bezi olacak şekilde aylık 120 tane ve 2 aylık olacak şekilde en fazla 240 tanesini karşılamaktadır.

Hasta Bezi Raporunu Aile Hekimi Yazabilir Mi

Hasta bezi raporu olan kişiler 2 yıl boyunca aile hekimi başta olmak tüm doktorlara bu reçeteyi yazdırabilir. Hasta bezi raporu e-nabız üzerinden tüm doktorlar tarafından görülebileceği için en fazla 2 ay yetecek kadar hasta bezi reçetesi yazabilir.

Hata Bezi Raporu Sorgulama

Hata bezi raporu sorgulamak için e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-e-imzali-tibbi-malzeme-raporlari-sorgulama bu linke tıklayarak sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

Hasta Bezi Raporu Özel Hastaneden Alınır Mı?

Hasta bezi raporu her hangi devlet yada özel hastenden alınabilir. Hasta bezi raporu Aile hekimi, üroloji, dahiliye dahil bir çok özel hatanede ve devlet hastanedinden alınabilir.

Hasta Bezi Raporu E- Nabızda Görünür Mü?

Hasta bezi raporu e-nabızda görünmesi için hastaneye gittikten sonra dokrunuz tarafından raporunuz hazırlanıp sisteme girilmesi gereklidir. Doktorunuz raporunuzu hazırladıktan sonra bazen sisteme düşmesi 3 günü bulabilir.

Hasta Bezi Raporu Geçerlilik Süresi

Doktorunuz tarafından hasta bezi raporu yazıldıktan sonra raporun başla tarihi itibari ile 2 yıl boyunca geçerlidir.

Sizlere bu yazımızda Hasta Bezi Raporu Nasıl Alınır? hakkında bilgi vermeye çalıştım. Aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu