E-Devlet

İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır? İşsizlik maaşı, işten ayrılan ve belirli şatları taşıyan kişilere bir süreliğine verilen bir ödenektir. İşsizlik aylığı almak isteyen kişilerin bu aylığı alabilmesi için sadece işten ayrılması değil aynı zamanda bazı şartları da taşıması gereklidir.

İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? İşsizlik maaşı sorgulaması nasıl yapılır? İşsizlik maaşına nasıl başvurulur? gibi işsizlik maaşı ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İşsizlik Maaş Başvuru Nasıl Yapılır?

İşsizlik maaşına nasıl başvuru yapabilirim diye merak ediyorsanız öncelikle İşsizlik maaşı başvurusu işlemlerini başlatmak için öncelikle hizmet akdinin feshedilmesiyle birlikte ilk 30 gün içerisinde İşkur müdürlüğüne giderek şahsen işsizlik maaşı başvurusu yapmanız gereklidir. Ayrıca elektronik ortamda da www.iskur.gov.tr adresinden İşkur’a başvuru yapabilmeniz mümkündür.

Her İşkur üzerinden başvuru yapanların bu maaşı almaya hak kazanacağı anlamına gelmez. Aynı zamanda çalışma süresi sigortalılık süresi gibi birtakım şartları da karşılıyor olmanız gereklidir.

İşsizlik Maaşı İnternet Başvurusu Nasıl Yapılır?

www.iskur.gov.tr işsizlik maaşı başvurusu aynı zamanda işsizlik internet başvurusu yöntemidir. İşkur müdürlüklerine gidilerek bizzat ödenek talebinde bulunulabileceği gibi aynı zamanda bu ödeneğe başvurmak isteyen kişiler www.iskur.gov.tr adresine giderek sisteme giriş işlemlerini tamamladıktan sonra internet başvurularını gerçekleştirebilirler.

Depremzede İşsizlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

İşsizlik sigortası başvurusu nasıl yapılır sorusu depremzedeler için de merak edilen önemli konular arasında yer alıyor. İşsizlik maaşı, işten ayrılma durumlarında verilen süreli bir ödenek olmakla birlikte aynı zamanda deprem dolayısıyla işsiz kalan kişiler için de verilen bir ödenektir. Deprem dolayısıyla işsiz kalan kişiler son 3 sene içerisinde en az 600 gün primi var ise prim sayısına göre 3,6, 8 ve 10 aylık gibi dilimlerde işsizlik maaşı alabilmektedir.

Prim gün sayısı koşulunu karşılayan depremzedeler en yakın İşkur müdürlüklerine giderek ya da İşkur web sitesi üzerinden gerekli başvuru aşamalarını tamamlayabilmektedir.

E-Devlet Üzerinden İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-devlet işsizlik maaşı başvurusu yapabileceğiniz noktalardan bir diğeridir. E-devlet sistemi üzerinden hızlı ve kolay şekilde başvuru yapabilmek için öncelikle e-devlet sistemine TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapmalısınız.

Giriş işleminden sonra menü üzerinden “Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)” hizmet sayfasına gidin. Karşınıza çıkan sayfada “İşsizlik Ödeneği/ İş Kaybı Tazminatı Başvurusu” menüsüne tıklayın. Sistem yönergeler vererek kısa sürede başvuru yapmanızı sağlayacaktır. Böylece işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır e devlet üzerinden kolayca öğrenmiş olursunuz.

İşsizlik Maaşı Almak İçin Hangi Evraklar Gerekli?

İşsizlik maaşı başvurusu yapmadan önce sizden talep edilecek evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlayıp doğru bilgilerle doldurarak başvuru sırasında ibraz etmeniz gereklidir. Başvuru öncesinde mutlaka yanınızda;

  • E-devlet üzerinden alabileceğiniz işten ayrılış bildirgesi,
  • İşsizlik maaşı dilekçeniz,
  • Nüfuz cüzdanınız,
  • E-devlet üzerinden alabileceğiniz işsizlik maaşı başvuru formu doldurulmuş bir şekilde yanınızda hazır olmalıdır.

İşsizlik Maaşı Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?

İşkur işsizlik maaşı sorgulama işleminizi e-devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Tıpkı başvuru sürecinde de olduğu gibi e-devlet sistemine şifreniz ve TC kimlik numaranız ile başvuru yaptıktan sonra “Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)” sayfasına giderek sorgulama ekranında başvurunuzun sonucunu hızlı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.

İşsizlik maaşı başvurusu yaptıktan sonra başvuru sonucunu öğrnmek için İşsizlik Maaşı Sorgulama linkine tıklayabilirsiniz.

İşsizlik Maaşı Başvuru İptali Nasıl Yapılır?

İşsizlik başvurusu yaptıktan sonra başvurunuzu iptal etmek istiyorsanız iptal işlemlerinizi de doğrudan İşkur birimlerine giderek yüz yüze yapabilirsiniz. Eğer İşkur birimlerine gidemiyorsanız İşkur’un resmi web sitesine giriş yaparak sistemdeki dilekçeyi doldurup internetten işsizlik başvurusu iptali de yapabilmeniz mümkündür.

İşsizlik Maaşı Alma Şartları 2023

İşsizlik maaşı almak isteyenlerde aranan bazı şartlar vardır. İşte işsizlik maaşı alma şartları;

  • Bireyin kendi isteği ya da herhangi bir hatası dışında işinden ayrılmak durumda kalması,
  • Hizmet akdinin feshedilmesinden önceki 3 sene içerisinde en az 600 gün boyunda prim ödenmiş olması ya da hizmet aksi feshinin öncesinde en az 120 gün çalışılmış olması,
  • Fesih tarihinden itibaren ilk 30 gün içerisinde İşkur birimi üzerinden bizzat ya da İşkur web sitesi üzerinden işsizlik maaşı başvurusu yapmış olması işsizlik ödeneği için aranan temel şartlardır.

İşsizlik Maaşı Hangi Hallerde Alınamaz?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi her işsizlik ödeneği başvurusu yapan kişilere başvuru şartlarına uygun olmadığı takdirde işsizlik maaşı bağlanmaz. Eğer kişi son 3 yıl içinde en az 600 gün prim ödemesi yapmadıysa ya da fesih tarihinden önce en az 120 gün çalışmamış ise işsizlik maaşı alması mümkün değildir. Ayrıca hizmet akdi feshedilen bir kişi ilk 30 gün içerisinde başvuru yapmamış ise tüm şartlara uygunluk gösterse bile işsizlik maaşı alma hakkını kaybeder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu