Sosyal Yardımlar

Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu ve Başvuru Formu

Kaymakamlık Yardım Parası Nasıl Alınır? Kaymakamlık Yardım Parası Başvurusu, Kaymakamlık Yardım Parası Başvuru Formu, E-Devlet Kaymakamlık Yardım Parası Başvurusu, Kaymakamlık Para Yardımı Ne Zaman Yatar? Kaymakamlık Para Yardımı Ne Zaman Yatar? detaylar yazımızda.

Kaymakamlık Yardım Parası Başvurusu ve Başvuru Formu, Başvuru Sorgulama 2024; Muhtaç ve yoksul vatandaşlara para yardımı, gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı vb. yardımlar yapan kaymakamlıklar; sahipsiz ve gelirsiz vatandaşlara 2024 yılında da umut olmaya devam ediyor.

Kaymakamlıkların para yardımı başta olmak üzere diğer yardımlarına başvurmayı düşünen vatandaşların ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına bizzat başvurmaları gerekiyor.

Bu yazımızda kaymakamlık para yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kaymakamlıklar tarafından yapılan yardımlar nelerdir? vb. konuyla ilgili olarak merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Kaymakamlık Tarafından Yapılan Yardımlar Nelerdir?

Ülkemizde kaymakamlıklar; tüm yardımlarını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürütüyor.

Kaymakamlıklar tarafından yürütülmekte olan en önemli yardım çalışmalarını aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Para yardımı
  • Kira yardımı
  • Giysi yardımı
  • Gıda ve erzak yardımı
  • Mobilya ve eşya yardımı
  • Şartlı eğitim yardımı
  • Şartlı sağlık yardımı
  • SED yardımı
  • Öğrenciler için burs desteği
  • Elektrik yardımı
  • En az %40 engel oranına sahip engellilere engelli maaşı bağlanması
  • 65 yaş ve üstü gelirsiz ve kimsesiz yaşlılara yaşlılık maaşı bağlanması
  • Eşi vefat eden dul kadınlara ve çocuklarına dul ve yetim aylığı bağlanması
  • Engelli ve bakıma muhtaç kişilerin bakımını üstlenen yakınlarına ya da vasilerine bakıcı maaşı bağlanması
  • Muhtaç şehit, gazi ve asker yakınlarına yapılan yardımlar
  • Engellilere ve kronik hastalara yapılan yardımlar
  • Afetzede vatandaşlar için yapılan yardımlar
  • Muhtaç asker(er ya da erbaş) ailelerine maaş yardımı
  • Gelirsiz yaşlılar için yapılan yardımlar

Kaymakamlıklar; muhtaç ve gelirsiz vatandaşlara öncelikli olarak ayni ve nakdi yardımlar yapmakla birlikte bazı yardımlardan hane halkı kişi başı aylık ortalama kazancı asgari ücretin 1/3’ünün altında olanlar da faydalanabiliyorlar.

Yani muhtaçlık sınırının altında yaşamlarını devam ettirmek zorunda olan yoksul ve dar gelirli aileler de yardımlardan yararlanabiliyorlar.

Kaymakamlıklar tarafından yoksul ve ihtiyaç sahibi kişilere ve ailelerine yapılan para yardımı, erzak ve gıda yardımı vb. yardımlar; süreli olabileceği gibi birkaç seferli ya da tek seferli de olabiliyor.

Bu noktada kişinin muhtaçlık durumu ve kaymakamlık bütçesi belirleyici oluyor.

Kaymakamlıklar tarafından yapılan gıda ve erzak yardımı ile temel beslenme ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan fakir ailelere belirli aralıklarla yani düzenli olarak makarna, bulgur, şehriye, mercimek, pirinç, peynir, reçel, zeytin vb. malzemelerin yer aldığı erzak paketleri dağıtılıyor.

Kimi zaman da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları; gıda yardımını para yardımı şeklinde yapıyor. Yani yoksul kişilere gıda malzemeleri alabilmeleri için bir miktar para dağıtıyor.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından yoksul ailelerin öğrenci olan çocukları için yapılan kırtasiye yardımı kapsamında bu çocuklara eğitim ve öğretim dönemi başlangıcında defter, kalem, kitap, silgi vb. kırtasiye malzemeleri dağıtılıyor.

Üstelik başvurusu kabul edilen kişilerin çocuklarına mont, kaban, çanta vb. okulda kullanabilecekleri kıyafetler de hediye ediliyor.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından yoksul ailelere yapılan kömür ve odun yardımı ile ailelere her kış başlangıcında yakacak dağıtılıyor.

Kaymakamlık Para Yardımı Kimlere Verilir?

Muhtaç ve dar gelirli ailelere sosyal yardım yapan Kaymakamlık para yardımı her hangi bir sosyal güvencesi bulunmayan, geliri olmayan, evi kira olan ve çalışmayan kişilere öncelikli olarak verilmektedir. Yoksulluk çeken maddi durumu kötü olan ailelere kaymakamlık para yardımı için Kaymakamlık binalarında bulunan Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfına gidebilir yada e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilir.

Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kaymakamlıkların para yardımına ya da diğer ayni yardımlarına başvurmak isteyen muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gitmeleri gerekiyor.

Vatandaşlar, burada hane kayıt formu doldurmak suretiyle vakıflar tarafından yürütülmekte olan ve ihtiyaç duydukları güncel tüm yardımlara başvurabiliyorlar.

Başvuruları e-devlet üzerinden yapmak isteyenler e-devlet kaymakamlık yardımı başvuru https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru linke tıklayarak başvuru formunu doldurabilirler.

İhtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşlar; ALO183 ya da ALO144 Sosyal destek hatlarından birini arayarak, yararlanabilecekleri para yardımına ve diğer yardımlara dair ayrıntılı bilgi edinebiliyorlar.

Muhtaç vatandaşlar; ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfını arayarak da yardımlarla ilgili her konuda yetkili kişilere danışabiliyorlar.

Kaymakamlık Para Yardımı Nasıl Alınır

Kaymakamlık para yardımı nasıl alınır sorusuna cevap vermek gerekirse dar gelirli vatandaşlar kaymakamlık para yardımı alabilmeleri için ilk olarak Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuruda bulunarak yarım parası talep formu doldurmaları gereklidir.

Kaymakamlık para yardımı almak isteyenler bizzat kimlikleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruda bulunmaları ve form ve dilekçeyi doldurmaları yeterli olacaktır. Kaymakamlık para yardımı talebi onaylanan kişilere yardım paraları başvuru formu doldururken bildirilen banka hesabına adınıza yapılacaktır.

Kaymakamlık para yardımı fakirlik belgesi olanlar ve işsiz olanlar kaymakamlık para yardımı başvurusu yaptıklarında yapılan gelir testi sonucunda aylık geliri düşük olan kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü aracılığı ile kaymakamlık para yardımı yapılmaya başlanır.

Kaymakamlık Para Yardımı Nereden Alınır?

Kaymakamlık para yardımı nereden alınır sorusuna cevap vermek gerekirse bu sosyal yardım parası Kaymakamlık hizmet binalarında bulunan Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile verilmektedir. Dar gelirli vatandaşlar kimlikleri ve muhtaçlık belgesi ile beraber kaymakamlık binalarına gidebilir.

E-Devlet Kaymakamlık Para Yardımı Başvuru Formu

Kaymakamlık para yardımı başvuru için bizzat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gidebileceğiniz gibi dilerseniz internet üzerinden e-devlet aracılığı ile başvuruda bulunabilirsiniz.

Kaymakamlık para yardımı başvurusu için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linkine tıklayıp başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Kaymakamlık Para Yardımı Başvuru Linki

Kaymakamlık para yardımı internetten online olarak başvuru linki https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru budur. Para yardımı, çocuk parası yardımı ve gıda yardımı başta olmak üzere tüm sosyal yardımlara bu linkten başvuruda bulunabilirsiniz.

Kaymakamlık Yardım Parası Ne Kadar?

Kaymakamlıklar yani sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından yoksul vatandaşlara yapılan para yardımı miktarı; başvurulan vakıf bütçesine, başvuruların yoğunluğuna ve başvuru sahiplerinin muhtaçlık durumlarına göre değişebiliyor.

Yardımlar, tek seferli yani geçici olabileceği gibi süreli de olabiliyor.

Ülkemizdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları; 2024 yılında çocuğu okuyan ailelere yani lise, üniversite ya da ilköğretim eğitimine devam eden çocukların yoksul ailelerine para yardımı yapıyor.

Tek seferli olan bu yardım dâhilinde anaokulda çocuğu okuyan kişilere 1500 TL, ilköğretim öğrencilerinin ebeveynlerine 2500 TL, lise öğrencilerinin ailelerine 3000 TL, üniversite öğrencilerinin ailelerine ise 5000 TL yardım parası dağıtıyor.

Kaymakamlık Gıda Yardımı Ne Kadar?

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından genellikle gıda ve erzak yardımı içeren koliler, muhtaç vatandaşlara dağıtılmakla birlikte zaman zaman gıda yardımları, para yardımları şeklinde de yapılabiliyor.

Özellikle Ramazan aylarında ve bayramlarda muhtaç vatandaşlara vakıflar; gıda ihtiyaçlarını karşılamaları adına bir miktar para dağıtabiliyor.

Ailelere yapılan para yardımı miktarı, ailenin muhtaçlık seviyesine ve ailedeki kişi sayısına göre de değişebiliyor.

Örneğin; bir ya da iki kişilik ailelere 1500-2500 TL, beş altı kişilik ailelere ise 2000-3500 TL gıda yardımı yapılabiliyor.

Kaymakamlık Para Yardımı Sorgulama

Kaymakamlık para yardımına başvuran vatandaşlar; başvurularının sonuçlarını ALO183 veya ALO144 Sosyal Destek hatlarından birini arayarak ya da başvurdukları vakfı arayarak, kolaylıkla öğrenebiliyorlar.

Yardımlar, genellikle birkaç hafta içerisinde sonuçlanmakla birlikte kimi zaman yoğunluk durumuna göre bu süre daha da uzun olabiliyor.

Sorgulama işlemi e-devlet üzerinden TC kimlik no ve şifre bilgileri ile de yapılabiliyor.

Kaymakamlık para yardımına başvurmak isteyen vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linkini tıklamaları gerekiyor.

E-devlet şifresi olmayan vatandaşlar, kendilerine en yakın PTT şubesine giderek, şifrelerini alabiliyorlar.

Yukarıdaki link üzerinden para yardımının yanı sıra başvurdukları diğer kaymakamlık yardımlarının sonuçlarını da görüntüleyebiliyorlar.

Ayrıca kaymakamlık yardım parası sorgulama işlemlerinde ALO 144 Sosyal Yardım Hattını arayabilirsiniz. Sosyal yardımlar ile ilgili merak ettiğiniz birçok soruya  sabah 08:00 ile 18:00 arası hizmet veren bu hattı arayarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kaymakamlık Para Yardımı Başvuru Formu

Tüm ihtiyaç sahibi vatandaşların yardım alabilmek adına sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gittiklerinde doldurmaları gereken başvuru formunda başvuran kişilere aylık kazançlarına, giderlerine, mesleklerine yani muhtaç olup olmadıklarını tespit etmeye yönelik sorular soruluyor.

Para yardımı başvurusunun olumlu sonuçlanmasını dileyen vatandaşların bu formdaki sorulara mutlaka doğru yanıt vermeleri gerekiyor.

Muhtaç olmamalarına rağmen formda kendilerini muhtaç olarak belirten ve yardım alanlar, daha sonra muhtaç ve yoksul olmadıklarının vakıf tarafından fark edilmesi üzerine cezai yaptırım olarak aldıkları para yardımının ve diğer yardımların güncel karşılıklarını faizleriyle ödemekle yükümlü oluyorlar.

Ödeme yapmamaları halinde ise vakıf tarafından mahkemeye veriliyorlar.

Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu Telefon Numarası

Kaymakamlıklar tarafından sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yapılan para yardımına başvurmak için ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatlarını arayabileceğiniz gibi başvurmayı planladığınız vakfa ait telefon numarasını da arayabilir, yetkili kişilerden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Kira Yardımı Nedir? Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kaymakamlıklar ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliği ile muhtaç vatandaşlara sunulan kira desteği ile kiralarını ödemekte zorlanan vatandaşlara bir miktar nakdi yardım yapılıyor.

Kira desteğine herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, kendisine ve ailesine bakamayan kişiler başvurabiliyorlar.

Kira yardımı; ailelere her ay düzenli olarak yapılabileceği gibi birkaç seferli olacak şekilde de yapılabiliyor.

Kira yardımı miktarı ise ailenin muhtaçlık durumuna ve şehirden şehre değişiklik gösterebiliyor.

İhtiyaç sahipleri; kira desteğine sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla başvurabiliyorlar.

Ülkemizde kaymakamlıkların yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm kira yardımı da yapılıyor.

Bu yardımdan deprem açısından riskli bölgelerde yaşayan, evleri ve işyerleri hakkında yıkım ve yeniden inşa kararı alınmış olan kişiler faydalanabiliyorlar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımına hak sahipleri, e-devlet üzerinden başvurabiliyorlar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kira desteğine e-devlet üzerinden başvurmak isteyen vatandaşların ise https://www.turkiye.gov.tr/csb-kentsel-donusum-kira-yardimi-basvurusu-4621 linkine tıklamaları gerekiyor.

SED Yardımı Nedir? SED Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Muhtaç ve gelirsiz ailelerin yani hanesinde sigortalı çalışan olmayan ailelerin çocukları için başvurabilecekleri SED yardımı dahilinde ailelere çocuklarının beslenme, eğitim vb. giderlerini karşılarken kullanmaları için bir miktar para yardımı yapılıyor.

SED para yardımı, yılda bir seferli, birkaç seferli ya da her ay olabiliyor.

SED yardımının süresi üzerinde ailenin muhtaçlık seviyesi belirleyici oluyor.

SED yardımı ile muhtaç ailelere çocukları için yapılan para yardımı; çocuğun ve ailenin muhtaçlığının sona ermesi ile durduruluyor.

SED yardımı almak isteyen vatandaşların da ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurmaları gerekiyor.

Sed yardımana başvuruda bulunmak için SED Yardımı Başvurusu ve Başvuru Formu yazısını inceleyebilirsiniz.

Şartlı Eğitim Yardımı Nedir? Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından yoksul ailelerin çocukları için yapılan bir diğer yardım olan şartlı eğitim yardımı dahilinde okula giden çocuğu olan ailelere her ay bir miktar para yardımı yapılıyor.

Yapılan yardım miktarı, her yıl memur maaşlarındaki artışa bağlı olarak güncelleniyor.

Şartlı eğitim yardımı; çocuğun herhangi bir mazeret bildirmeksizin ayda dört seferden daha fazla kez okula gitmemesi halinde ya da çocuğun vefat etmesi durumunda kesiliyor.

Şartlı eğitim yardımına başvurmak isteyen annelerin de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gitmeleri gerekiyor.

2024 yılında şartlı eğitim yardımı kapsamında;

  • İlköğretime giden erkek öğrenciler için 150, kız öğrenciler için 180,
  • Ortaöğretime giden erkek öğrenciler için 200, kız öğrenciler için 250 TL

para yardımı yapılıyor.

Her ay için düzenli bir şekilde yapılan şartlı eğitim yardım miktarı; annenin PTT hesabına yatırılıyor.

kaymakamlık yardımları

Şartlı Sağlık Yardımı Nedir? Şartlı Sağlık Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından yoksul ailelerin 0-6 yaş aralığındaki çocukları için yapılan şartlı sağlık yardımı ile muhtaç ailelerin çocuklarını düzenli olarak sağlık kontrollerine götürebilmeleri ve çocuklarının aşılarını aksatmamaları amaç ediniyor.

Bu yardım kapsamında çocuklar için annelerin hesabına aylık 150 TL yatırılıyor.

Ödemeler, iki ayda bir sefer yani 300 TL olacak şekilde yapılıyor.

Anneler; şartlı sağlık yardımı ödemelerini PTT şubelerinden çekebiliyorlar.

Çocuğun aşılarının düzenli olarak yaptırılmaması ve sağlık kontrollerinin aksatılması durumunda annelere yapılan şartlı sağlık yardımı ödemeleri kesiliyor.

Şartlı sağlık yardımı başvuruları da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına bizzat gidilerek, yapılıyor.

Elektrik Yardımı Nedir? Elektrik Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Elektrik faturalarını ödeyemeyen, birikmiş fatura borcu olan kişiler için yapılan elektrik yardımı dahilinde kişilerin güncel elektrik borçlarının bir kısmı devlet tarafından karşılanıyor.

Muhtaç vatandaşlar, PTT şubelerine elektrik faturalarını ödemek için gittiklerinde faturalarında indirim yapılıyor.

Bu yardım kapsamında 1-2 kişilik aileler için aylık 75 KW, 3 kişilik haneler için aylık 100 KW, 4 kişilik aileler için aylık 125 KW, 5 ve üstü kişilik haneler içinse aylık 150 KW; devlet tarafından ödeniyor.

Elektrik tüketim desteği başvurusu için Elektrik Yardımı Başvurusu ve E-Devlet Başvuru Formu 2024 yazısını inceleyebilirsiniz.

Kaymakamlık Para Yardımı Kimlere Yapılır?

Kaymakamlık tarafından yapılan para yardımı, kira yardımı, şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı vb. yardımların kimlere yapılacağı başvurulan yardım türüne göre değişebiliyor.

Örneğin şartlı eğitim, şartlı sağlık yardımları ve SED yardımları yoksul ailelerin çocukları için yapılıyor. Bu ailelerde hanede çalışan sigortalı bir kişi bulunmaması şartı aranıyor.

Yani annenin ya da babanın SGK’lı bir işte çalışmıyor olması gerekiyor.

Elektrik yardımı da işsiz ve muhtaç aileler için yapılıyor.

Engelli maaşı, en az %40 engel oranı olan kişilere bağlanırken, yaşlılık maaşı, 65 yaş ve üstünde olan gelirsiz ve sahipsiz yaşlılar için bağlanıyor.

Eşi vefat eden gelirsiz ve sigortasız kadınlar ve velayetlerindeki çocuklar için dul ve yetim aylığı bağlanırken, muhtaç asker yakını aylığı işsiz ve gelirsiz er ve erbaşların eşleri ve çocukları için ödeniyor.

Bakıcı maaşı ise engellilerin ve bakıma ihtiyacı olan yaşlıların bakımları ile ilgilenen yakınlarına ya da vasilerine bağlanıyor.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından yapılan gıda ve erzak yardımı, giysi yardımı, kırtasiye yardımı, burs yardımı vb. diğer yardımlardan muhtaç ve işsiz vatandaşların yanı sıra muhtaçlık sınırının altında yaşayanlar yani hane halkı aylık ortalama kazancı asgari ücretin 1/3’ünün altında olanlar da yararlanabiliyorlar.

Kısacası işsiz ve gelirsiz vatandaşların yanı sıra engelliler ve kronik hastalar, gelirsiz dul kadınlar, muhtaç şehit, asker ve gazi yakınları, gelirsiz yaşlılar, afetzedeler yani toplumun gelir seviyesi düşük olan ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan kesimleri de sosyal yardımlardan yararlanabiliyorlar.

Kaymakamlık Para Yardımı Nereye Yatar

Kaymakamlık tarafından dar gelirli vatandaşlara verilen para yardımı Ziraat Bankası yada PTT şubelerine yatırılmaktadır. Sosyal yardım parası almaya hak kazanan kişiler kimlikleri ile beraber gittiklerinde yardım parasını çekebilirler.

Kaymakamlık Yardım Parası Her Ay Mı Verilecek?

Kaymakamlık tarafından maddi zorluk içerisinde dar gelirli vatandaşlara verilen para yardımı gelir durumu ve muhtaçlık durumunuza bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Verilen para yardımı maddi zurumunuza bağlı olarak tek seferlik yada düzenli olabilir.

Kaymakamlık Para Yardımı Dilekçe Örneği

Kaymakamlık para yardımı almak için dilekçe yazmak isteyenler aşağıda verdiğim Kaymakamlık para yardımı dilekçe örneğini kullanabilir.

KAYMAKAMLIK MAKAMINA

Maddi durumum iyi olmadığından dolayı Vakfınız tarafından gerekli nakti yardımın yapılmasını Arz ederim.

Ad Soyad:

Adres :

Telefon:

Eposta:

TC Kimlik No:

Kaymakamlık Para Yardımı Başvurusu için Gerekli Belgeler

Kaymakamlık yardımlarına başvuran kişilerin yardım alabilmeleri için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına kendilerinden talep edilen belgeleri zamanında teslim etmeleri gerekiyor.

Talep edilen belgeler, başvurulan yardım türüne göre değişebiliyor.

Örneğin şartlı eğitim yardımına başvuran annelerin çocuklarına ait öğrenci belgesi teslim etmeleri gerekiyor.

Şartlı sağlık yardımına başvuran ve yeni doğum yapan annelerden ise çocuklarına ait doğum belgesi ve doğum raporu talep ediliyor.

Engelliler için yapılan yardımlara ve engelli maaşına başvuran kişilerden ise en az %40 engel oranına sahip olduklarını gösteren sağlık kurulu raporu yani 2024 engelli raporu isteniyor.

Kaymakamlık yardım başvurusu için talep edilen belgeleri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Başvuru sahibine ait TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Aileye ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Muhtarlıktan alınabilen fakirlik belgesi
  • Aileye ait ikametgah belgesi
  • SGK’dan alınabilen gelir belgesi(tüm aile bireyleri için)
  • İşsiz kişilerin işsiz olduklarına dair SGK’dan almaları gereken belge
  • Öğrenciler için alınacak yardımlarda çocuklara ait öğrenci belgesi
  • Engelliler için alınacak yardımlarda engelli belgesi
  • Mal beyanına dair belgeler
  • Afetzedeler için bilirkişi raporu
  • Kronik hastalar için sağlık kurulu raporu
  • Dul kadınlar için eşlerine dair ölüm belgesi

Üzerine kayıtlı değerli menkulü veya gayrimenkulü olanlar; sosyal yardımlardan faydalanamıyorlar. Yani işsiz ve gelirsiz olmalarına rağmen üzerlerine kayıtlı ev, arsa, tarla, otomobil olanlara sosyal yardımlar yapılmıyor.

Açık Kapı Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Muhtaç ve işsiz vatandaşların kaymakamlık ve valilik sosyal yardımlarına başvurmak, her türlü soru, talep, ihtiyaç ve önerileri için yetkililerle iletişime geçebilmelerini sağlamak adına geliştirilen Açık Kapı uygulaması üzerinden de vatandaşlar, yardımlara başvurabiliyorlar.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, https://www.acikkapi.gov.tr/ linki üzerinden başvurularını gerçekleştirebiliyorlar.

E-devlet üzerinden de Açık Kapı Başvuru işlemi yapılabiliyor.

E-devlet aracılığıyla Açık Kapı yardım başvurusu yapmak isteyen vatandaşların ise https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-acik-kapi-basvurusu-ve-takibi linkini tıklamaları gerekiyor.

Kaymakamlık Para Yardımı Ne Zaman Yatar?

Kaymakamlık para yardımı ne zaman yatar sorusuna cevap vermek gerekirse başvurusu sonrası yapılacak inceleme ile beraber başvurusu onaylanan hanelere ödemler genelde 15 gün içerisinde verilmektedir. Kaymakamlık para yardımı başvurusu yoğunluğu bağlı olarak bazı dönemler 30 güne kadar uzayabilir.

Bu yazımızda kaymakamlık para yardımı nasıl alınır? sorusunu yanıtlamaya çalıştık.

Sizler de kaymakamlık yardımlarından faydalanıyorsanız ya da faydalanmayı düşünüyorsanız, konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

20 Yorum

  1. Ben dullum iki cocuk annesiyim ve kardesimin yaninda kaliyom sizden yardim ıstiyorum

  2. Sayın kaymakamım evliyim engelliyim çocuklarım var evim yok Çadırda kalıyorum.cocuklarimi okutamiyorum bana bir ev kiralayıp odemenizi rica ediyorum ev kiramı ödeyemiyorum

  3. Benim elektrik 800 TL gelmiş 5 çocuk kira ev geçim zor olmuş valla her yardımda nda faydalanmiyom başvuru anlamadığım için iki ayda bı çocuk parası ve elektrik yardımı faydalaniyom

  4. Eşim 2 gün calisiyoru 1 hafta evde calismiyo kış nedeniyle evde 2 kızım var çok sor eksiğimiz karşılıyorum eşimi amaliyat olcak eşimin babasının evinde kalıyoruz kira veriyoruz

  5. benim de 4 kızım var 3 ögrenci kücük de 3 yaş eşim inşaatta çalışyor yaşli kaynanam bakiyom 75 yaş

  6. Kış nedeniy le
    Eşim çalışamıyor evim kira İki kızım var

  7. Kış nedeniy le
    Eşim çalışamıyor çok ihtiyaç var evim kira İki kızım var Allah razı olsun

  8. Kiracim eşimin isiyok kızdan dolayı calisamiyo geliryok kızımı okuldan aldım mattidurumum yılı okutacak

  9. 2 cocugum var engelli bakmakta sorlaniyorum dullum evin kirasini veremedigim icin evden cikaracaklar yarin ne yapacagim bilmiyorum

  10. 3 cocugum var eşimden ayriyim çalışmıyorum tek başıma hiç bir ihtiyaçlarını karsilayamiyorum yardımlarınızı ve desteklerinizi talep ediyorum

  11. 5 çocuk annesiyim artık elektrikten faydalanamıyorum elektrik faturamı ödeyemiyorum kiraciyim eşim serbest çalışıyor yardımınızı bekliyoruz teşekkür ediyorum…

  12. Merhaba benim eşim çalışmıyor 7 kişiyiz borcumuzvar 3 öğrencim var bir lise ikiye gidiyor ortaokula üçe gidiyor biride 5 gidiyor enküçüge süt veriyorum çok zordurumdayız kendim astım hastasıyım

  13. Boşandım iki çocukla birlikte yaşıyoruz çok zordayiz gelirimiz az

  14. Merhaba durum yok yardıma ihtiyacım var mağdurum kiraciyim eşim belinden fıdik bir çocugum var

  15. Yardim istiyom bayramda cocuklarima bayramlik alamiyacam nakli yardim istiyom

  16. Kronik tansiyon şeker hastasıyım çalışamıyorum ihtiyaçlarimizi karşılayamıyoruz durumumuz yok sosyal yardıma ihtiyacımiz var

  17. Evimiz kira gelirimiz yok yardıma ihtiyacımız var bize yardımcı olursanız sevinirim

  18. Kıradayım 3 cocügüm var eşim calışmıyor nereye başvurduysam yardım alamıyorum sayın kaymakamı sizden yardım istiyorum

  19. evim kira eşim askeri ücretle çalışıyor kendim diyabet hastasıyım hap kullanıyorum Allah rızası için dönüş yapın iki kızım var Biri1 buçuk Yaşında onun için bez mama sut istiyorum gıda kira yardımı sizden istiyorum lütfen duyun sesimi çok zor durumdayım geçiremiyorum diğer kızım 7 Yaşında onun için kırtasiye yardımı istiyorum sizden ricam yardım etmeniz ne olur el uzatın bizlere

  20. 4 çocuğum var eşim rahatsız kıracağız geçinemiyoruz çok mağduruz lütfen bize yardım edin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu