Güncel Konular

PTT Kart Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu

PTT Kart Başvurusu Nasıl Yapılır? PTT Kart Başvuru Formu, PTT Kart Şifre Alma, PTT Kart Şifremi Unuttum detayları yazımızda.

PTT Kart Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Formu; PTT şirketinde geçerli olan para çekme havale işlemleri gibi yurt içinde ve yurt dışındaki alışverişlerinizde kullanılabilen, PTT Matiklerden ve diğer banka ATM’lerinden nakit para çekim desteği sağlayan ve fatura ödeme, para havalesi gibi birçok işlem yapma olanağı sağlayan karttır.

Başta PTT sosyal yardım parası almak üzere kullanılan PTT kart devlet tarafından yapılan yardım paralarını çekebileceğiniz gibi tüm bankacılık işlemlerinizi imkan tanımaktadır.

PTT Kart Nedir? Ne İşe Yarar?

PTT Kart nedir sorusuna cevap vermek gerekirse tüm bankacılık işlemlerini yapabileceğiniz PTT kart para çekme, para yatırma, internette alış veriş yapma ve kart ile ödeme yapma imkanı tanıyan fiziksel bir karttır. Anlaşmalı bankalar ile alış veriş yapmaya olanak tanıyan bu kart ile başkasının hesabına paara gönderebilir yada başkasından para talep edebilirsiniz.

PTT kart ayrıca devlet tarafından yapılan sosyal yardım paralarını PTT kartı olan kişilerin kart hesabına yatırmaktadır. Adınıza yatmış para sorgulama için PTT Adıma Para Yatmış Mı? PTT Para Sorgulama yazımızı okuyabilirsiniz.

PTT kurumu tarafından yapılan banka kartı niteliği taşıyan karttır. PTT kartı ile diğer banka kartında yapılan ödeme fatura sorgulama gibi işlemler yapılabilmektedir.

PTT Kart Başvuru Şartları

PTT Kart başvuru yapmak için T.C. Kimlik kartına ve 18 yaşından büyük olma şartı bulunmaktadır. PTT kart başvuru şartları genel olarak ise;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak: PTT Kart başvurusu yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız gerekmektedir.
  • 18 yaşından büyük olmak: PTT Kart başvuru yapabilmek için 18 yaşından büyük olmanız gerekmektedir.
  • Kimlik belgesi: Kimlik doğrulama amacıyla başvuruda bulunan kişinin TC kimlik kartı veya nüfus cüzdanı gibi kimlik belgelerini sunması gerekebilir.
  • Gelir durumu: PTT Kart başvurusu yaparken bazı durumlarda gelir durumunuzu belgelemeniz istenebilir.
  • Başvuru ücreti: PTT Kart başvuru ücreti, başvurulan kart türüne göre değişebilir. Başvuru sırasında ödemeniz gereken bir ücret olabilir.
  • Başvuru formu: PTT Kart başvurusu için doldurmanız gereken bir başvuru formu olabilir. Bu formu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurmanız önemlidir.

PTT Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT  kart başvurusu yapabilmeniz için ilk olarak PTT posta çeki hesabınızın olması gerekmektedir. Eğer böyle bir hesap yoksa da posta çeki hesabı açmalısınız. Bunların yapılabilmesi için ise yapmanız gereken en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir.

Oluşturulan posta çeki hesabına PTT kart tanımlanacaktır. Hesaba tanımlama işlemi yapıldıktan sonra müşteri hizmetlerini arayarak veya PTT Matiklerden kart şifresini belirlemeniz gerekmektedir. Daha sonra ise kartınızla yapmak istediğiniz bütün işlemleri yapabilirsiniz.

PTT Kart Başvurusu E-Devlet

PTT Kart sahibi olmak için başvurular e-devlet üzerinden yapılmamaktadır. PTT kart sahibi olmak isteyen kişiler her hangi bir PTT şubesine giderek hemen PTT kart sahibi olabilirler.

PTT Kart başvurusu online olarak yapılmadığı için mutlaka PTT şubesine gitmeniz gereklidir.

PTT Kart Başvuru Formu

PTT Kart başvuru formu PTT kart almak isteyen kişiler tarafından mutlaka doldurulması gereklidir. PTT kart sahibi olmak isteyen kişiler her hangi bir PTT şubesinden Posta Çeki Hesabı açmak için başvuru formunu doldurmanız yeterli olacaktır.

PTT Kart Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

PTT Kart başvurusu için gerekli olarak belgeler nelerdir sorusuna cevap vermek gerekirse PTT kart başvurusu için T.C. Kimlik kartı gereklidir. Ayrıca başvuru sırasında başvuru formunu ddoldurmanız yeterli olacaktır.

PTT Kart’ından Faydalanabilmek İçin Yaş Sınırı Kaçtır?

PTT kartından faydalanmak isteyen müşterilerin 18 yaş ve üzeri olması gerekmektedir. 18 yaşında olanlar bu kart ile kredi çekemez, yalnızca para yatırıp çekme işlemi yapabilmektedir.

PTT Kart Şifre Alma Yeni Şifre Belirleme İşlemi Yapılır?

PTT Kart sahipleri şifre değişikliği unutulan şifreyi yenilemek için PTT sistemine kayıtlı olan telefonunuzdan mesaj atarak şifrenizi öğrenebilirsiniz. Cep telefonunuzun mesaj kısmına SİFRE yazıp boşluk bırakarak 4 haneli PTT kart şifresi girdikten sonra boşluk bırakarak PTT kart arkasında yer alan 7 rakamlı numarayı yazarak 3290’a kısa mesaj göndermeniz yeterlidir.

En yakın PTT şubelerine gidererek PTT kart şifrenizi alabilirsiniz. Eğer PTT şubelerine gitme imkanınız bulunmuyorsa 444 17 88 PTT Çağrı Merkezini arayarak şifrenizi alabilirsiniz.

PTT  Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

PTT bakiyenizi farklı platformlardan sorgulayabilirsiniz. İlk olarak bakiye sorgulama dışında diğer hizmetlerden de faydalanabileceğiniz bir hizmet olan internet bankacılığına giriş yaparak hesap bakiyenizi öğrenebilirsiniz. https://pttbank.ptt.gov.tr/pttweb/ linkine tıklayarak T.C. kimlik numarası veya müşteri numarası ve şifrenizi yazarak PTT hesabınıza giriş yaparak kart bakiyenizi görüntüleyebilirsiniz.

PTT matiklerden de hesap bakiyesini görüntüleyebilirsiniz.

Son olarak telefon ile 444 1 788 iletişim numarasını arayarak  kart bakiyenizi sorgulayabilirsiniz.

PTT konuşma ve görme engeli bulunan vatandaşlarımızı unutmamıştır. 0850 222 1 788 numaralı PTT Çağrı Merkezi’ni arayarak engeli olan müşterilerde danışmak istediklerini müşteri temsilcilerine sorabilmektedir.

PTT Kart Başvurusunda Ücret Alınır mı?

PTT Kart başvurusu için sizden her hangi bir ücret talep edilmez. PTT şubelerinden dilerseniz kartınızı anında teslim alma imkanınız bulunmaktadır. Tüm bankacılık işlemlerinin tamamen ücretsiz olduğu PTT kart için aidat yada başka bir ücret alınmaz.

PTT kart başvurusu sırasında veya sonrasında herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

PTT Kart Başvurusu Yaptım Ne Zaman Gelir?

PTT Kart başvurusu PTT şubelerinden yapıldığında genelde kartınız size hemen teslim edilir. Ancak PTT resmi sitesi üzerinden online başvuru yapıldığında kartınız 7 ile 10 gün içerisinde size teslim edilmektedir.

PTT Kart Özellikleri Nedir?

  • Kullanıcılarından hesap açıldığında veya kullanımında ücret talep etmemektedir.
  • Sosyal yardımlar için ayrı bir kart bulunmaktadır. Bu karta ‘Ön yüklemeli PTT kart’ adı vergilemektedir.
  • Kart elinize geçmeden önce kullanma özelliği bulunmaktadır. Online yapılacak işlemler internet bankacılığından yapılabilmektedir.
  • Bütün ATM’lerden işlem yapılabilmektedir. Devlete bankalarına ait olan bankamatiklerden işlem yapıldığında ücret kesintisi yapmamaktadır.

PTT Kart İle Yapılabilecek İşlemler

PTT Kart ile yapılabilecek işlemler aşağıda yer almaktadır.

  • İnternet alışverişi yapılabilmektedir.
  • Posta çeki hesap bakiyesi sorgulaması yapılabilir.
  • Bütün ATM’lerden para çekilebilir. Devlet ATMler’inden para çekme işlemi yapıldığında ücret tahsil etmemektedir.
  • Hızlı geçiş sisteminde bakiye yüklemesi yapılabilmektedir.
  • Kuveyt Türk, Fibabanka, Aktif Bank gibi anlaşmalı bankalar ile kredi kartı ödemeleri vb. Işlemler yapılabilmektedir.
  • Elektrik, su ve doğalgaz gibi fatura ödemeleri yapılabilmektedir.
  • Havale işlemleri kolaylıkla yapılabilmektedir.
  • Bütün alışveriş merkezlerinde geçerlidir.
  • Yurt içi ve yurt dışında yapılacak işlemlerde kullanılabilmektedir.

PTT Kart Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

PTT Kart adres değişikliği yapma talebinde bulunan kullanıcıların en yakın PTT merkez müdürlüğüne ıslak imzalı dilekçe yazarak adres değişikliği talebini iletmelidir. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra adres değişikliği talebiniz gerçekleştirilecektir.

PTT Kart Günlük Para Çekim Limiti Ne Kadar?

PTT Kart müşterilerin memnuniyetini ön planda tutmaktadır. Bu nedenle önceden para çekme limiti 3000 TL iken olası bir mağduriyet yaşanmaması ve müşterilere kolaylık sağlanması için 28 Nisan 2020’de para çekme limitini 5000 TL olarak arttırmıştır.

PTT Kart Hesabı Neden Bloke Olur?

PTT kart hesapları şüpheli bir işlem yapıldığında, kart şifresi üç kez yanlış girildiğinde ve kredi kartlarına borç ödemesi yapılmadığında PTT kart hesabınız bloke olmaktadır.

PTT Kart Hesabı Bloke Nasıl Kaldırılır?

PTT kart hesabınız ödemediğiniz borçlardan dolayı bloke olduğunda açılması için borçlandırınız ödemeniz veya vergi dairesinden taksitlendirmeniz gerekmektedir.

PTT kartınız ödemediğiniz borçlardan dolayı bloke olmadıysa PTTMatiklerden, müşteri hizmetlerini arayarak ve internetten blokenizi kaldırabilirsiniz. Bu platformlardan blokenizi kaldıramazsanız en yakın PTT şubelerine gitmelisiniz.

PTT Kart ile Anlaşmalı Bankalar Listesi

Eğer ikamet ettiğiniz bölgede PTT şubesi yoksa endişe etmenize gerek yok. Çünkü PTT birçok banka ile anlaşmalıdır. PTT kredi kartı, para yatırma, para çekme gibi yapılan işlemlerde birçok banka ile anlaşmalıdır.

PTT ile Para Çekimi İçin Anlaşmalı Bankalar

  • Garanti Bankası
  • Burgan Bank
  • Aktifbank
  • Akbank
  • PTT Bank
  • Citibank

PTT ile Kredi Çekimi İçin Anlaşmalı Bankalar

  • Aktif Bank

PTT Kredi Kartı Ödemeleri İçin Anlaşmalı Bankalar Listesi

Denizbank, Akbank, TEB, Vakıfbank, Yapıkredi, Fibabanka, Alternatifbank, Bankpozitif, Burganbank, QNB Finansbank, Halk Bankası, ING Bank, İş Bankası, Kuveyt Türk, Garanti Bankası, HSBC, Odeabank, Şekerbank, Türkiye Finans, ICBC Turkey Bank

PTT Nakit Yatırma ve Ödeme İçin Anlaşmalı Bankalar

Aktifbank, Garanti Bankası Burganbank, Türkiye Finans

PTT Bireysel Kredi Ödemeleri İçin Anlaşmalı Bankalar

Aktifbank, Alternatifbank, Bank Pozitif, Burgan Bank, Fibabanka, ICBC Turkey Bank, ING Bank, Kuveyt Türk, Nurol Bank, Odeabank, TEB

PTT Kart CVC Kodu Nerede Yazar?

PTT CVC kodu kartın güvenli kodudur. Bu kod 3 rakamdan oluşur ve CVC kodu kartın arkasında yazmaktadır.

Sizlere bu yazımızda PTT Kart Nedir? PTT Kart Başvurusu Nasıl Yapılır? hakkında bilgi vermeye çalıştık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu