Yardım Kartı Başvurusu

Vakıfbank Sosyal Destek Kartı Başvurusu ve Başvuru Sorgulama

Vakıfbank Sosyal Destek Kartı Başvurusu ve Başvuru Sorgulama 2024; Ülkemizde yaşayan dar gelirli vatandaşlara bir çok İl ve İlçe belediyesi tarafından para yardımı yapılmaktadır. Belediyeler tarafından verilen bu sosyal yardım kartı Vakıfbank ile yapılan anlaşma sonrası Belediye etkilileri tarafından belirlenen kişiler Vakıfbank sosyal yardım kartı verilmekte ve bu kart her ay maddi durumunuza bağlı olarak belirli bir tutar yatırılmaktadır.

Maddi yardım ve para yardım yapan kurum tarafında verilen Vakıfbank sosyal yardım kartı kullanım şekil verilen vakıf tarafından belirlenir. Bazı Vakıfbank sosyal yardım kartı hem alış veriş hemde para çekme işlemi yapılırken bazı bazı kartlarda sadece gıda alış veriş yapmaya olanak tanımaktadır.

Bir çok belediye artık para yardımı yapmak yerine Vakıfbank ile yapılan anlaşma bağlı olarak sosyal destek vermeye başlamıştır. Hem yardım alanıın rencide olmaması hem de dilediği gibi gıda alış veriş yapmasına olanak tanımaktadır. İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Erzurum ve Adana dahil bir çok Büyükşehir Belediyesi Vakıfbank sosyal destek kartı kullanmaktadır.

Sizlere bu yazımızda Vakıfbank sosyal destek kartı nedir? Vakıfbank sosyal destek kartı kimlere verilir? Vakıfbank sosyal destek kartı başvurusu, Vakıfbank sosyal destek kartı nerelerde kullanılır? ve Vakıfbank sosyal destek kartı hangi marketlerde geçerli sorusuna cevap vermeye çalışacağım.

Vakıfbank Sosyal Destek Kartı Nedir?

Vakıfbank sosyal destek kartı sosyal yardım alan alan dar gelirli kişilere verilen bankamatik kartıdır. Para yardımı ve gıda yardımı almak isteyen kişi yardım talebinde bulunduktan sonra gerekli inlemeyi geçtiğinde Vakıfbank sosyal destek kartı verilerek bu yardımı her ay düzenli olarak bu karta yatırılacağı bildirilir. Vakıfbank sosyal destek kartı bankamatik kartından her hangi bir farkı yoktur. Genelde kaymakamlık ve belediyeler tarafından tercih edilir.

Belediye ve bazı kurumların yaptığı para yardımı daha önceleri dar gelirli ailelere elden yada banka hesaplarını yatırılıyordu. Bazı durumlarda hem yapılan para yardımı geç ödeniyordu hem de bazı aileler bu yardımı alamıyordu.

Vakıfbank sosyal destek kartı başvurusu yapıldıktan sonra Belediye yetkilisi tarafından Vakıfbank Kurum Kart Web Portal’dan yardım alacak kişiye özel olarak tanımlanır. Kişiye özel olarak kartın niteliği ve kullanım alanı belirlenir. Vakıfbank tarafından oluşturulan Vakıfbank Kurum Kart Web Portal’dan yardım yapacak kurum yetkilisi kartın özelliklerini şubeye gitmeden belirler.

Vakıfbank Sosyal Destek Kartı Özellikleri

Sosyal Yardım yapan kurumun sosyal yardımın amaç ve niteliğine göre belirleyeceği bankamatik kartıdır. Farklı kullanım şekli ve amacı bulunan bu kart kişiye özel olarak belirlenmektedir. Bazı kartlarda sadece para çekilirken bazı kartlarda sadece gıda alışverişi yapılmaktadır. Ayrıca bazı belediyeler ise kartı sadece anlaşmalı marketlerde kullanma imkanı tanımaktadır.

Vakıfbank Sosyal Destek Kartı Nerelerde Kullanılır?

Vakıfbank sosyal destek kartı nerelerde kullanılır sorusuna cevap vermek gerekirse bu kart bir çok market ve alış veriş merkezde kullanılmaktadır. Özellikle son günlerde belediye tarafından açılan sosyal marketlerde bu kartı kullanabilirsiniz.

Vakıfbank Sosyal Kart Başvurusu Nereden Yapılır?

Vakıfbank sosyal destek kartı başvurusu bilinen aksine Vakıfbanka değil yardım yapacak kurumu yapılmalıdır. Bankaya gidip hesap açmanıza gerek yoktur.  Belediyelerin Sosyal Yardım Biriminden ya da Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfına başvuru yapıldıktan sonra uygun görülmesi halinde size özel olarak Vakıfbank sosyal destek kartı oluşturulur.

Belediye yardım başvuru doldurduktan sonra maddi yardım ve para yardım alması uygun görülen kişilere Sosyal yardım kartı teslim edilir. Kişileştirilmiş sosyal yardım kartı özellikleri ve kullanım şekli ise

  • Sadece alışverişe açık
  • Sadece Kurumun talep ettiği belirli üye işyerlerinden alışverişe açık
  • Alışveriş ve ATM’den nakit çekime açık
  • Sadece ATM’den nakit çekime açık

Her hangi bir geliri olmayan kişiye para yardımı yapılırken bu parayı çekmesine imkan tanınırken bazı kartlarda ise marketlerde gıda alışverişi için kullanmasına imkan tanınır.

Belediyelerin yanında bazı kurum, kuruluş ve dernekler aynı şekilde Vakıfbank sosyal yardım kartını aynı şekilde gerekli inceleme sonrası vermektedir.

NOT: Vakıfbank Sosyal Destek Kartı kişiye hemen teslim edilir ve kurye süreci beklenmez. Belediye başvuru sonrası yardımı onaylanan kişi belediyeden hemen kartını teslim alır.

Vakıfbank Sosyal Destek Kartı Başvuru Sorgulama

Vakıfbank sosyal destek kartı başvuru yaptıktan sonra aynı şekilde başvuru sonucu sorgulama işlemi başvuru yaptığınız kuruma yapılmalıdır. Eğer belediye sosyal destek kartı başvurusu yaptıysanız başvurunuzu belediyenin resmi sitesinden yapabilirsiniz. Ayrıca başvuru sonucu öğrenmek için 153 destek hattını arayabilirsiniz.

Vakıfbank Sosyal Destek Kartı Nasıl Alınır?

Vakıfbank sosyal destek kartı sadece geliri ve sosyal güvencesi olmayan kişilere verilen kartlardan biridir. Sosyal destek kartı verilecek kişinin maddi durumu, geliri, işi, çocuk sayısı ve bak hesapları kontrol edilir ve ihtiyaçlık durumuna göre verilir.

Belediye ve Kaymakamlık sosyal yardım kartını vermeden önce detayı sorgulama yaparak yardımı onaylanan kişiye kartı kişileştirerek teslim eder ve bu bankamatik kartı her ay sosyal yardım parası gönderir.

Vakıfbank Sosyal Yardım Kart Başvuru Şartları Nelerdir?

Her geçen gün bir çok belediye ve kurum tarafından kullanılmaya başlanan Vakıfbank sosyal destek kartı 3 milyona yakın kişiye teslim edilmiş ve aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır. Vakıfbank sosyal destek kartı verilecek sosyal yardım parası almak için bazı şartları taşımanız gereklidir.

  • Para yardımı ve gıda yardımı aldığını kanıtlamak için Gelir Testi yaptırmanız gereklidir. Gelir testi yaptırmak için bizzat Kaymakamlık birimine gidebilirsiniz.
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı giderek sosyal yardım başvuru formu doldurmanız gereklidir. Başvuru formunda istenen bilgileri doldurmanız yeterlidir.
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kimlik fotokopisi, fakirlik kağıdı varsa kira kontratını ekleyebilirsiniz.
  • Çalımadığını gösteren belge e-devletten yada SGK müdürlüklerinden alabilirsiniz
  • Bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler
  • Başvuruda bulunacak kişinin 18 yaşından büyük olması gereklidir

Vakıfbank Sosyal Destek Kart Kimlere Verilir?

Vakıfbank sosyal destek kartı herkese verilen yardım kartlarından değildir. Vakıfbank sosyal yardım kartı kimlere verilir ve Vakıfbank sosyal yardım kartı kimler alabilir sorusuna cevap vermek gerekirse;

  • Sosyal güvencesi bulunmayan
  • Eğitim yardımı ve kırtasiye yardımı alan kişiler
  • Kirada yaşayan kişiler
  • Her hangi bir işte çalışmayan
  • Üzere gayrimenkul bulunmayan kişiler
  • Eşi vefat etmiş dul kadınlar
  • Muhtaç asker aileleri
  • Engelli sağlık raporu olan
  • Bakıma muhtaç olan kişiler

Vakıfbank Sosyal Yardım Kartı Limiti Ne Kadar?

Vakıfbank Sosyal Yardım Kartı Limiti ne kadar sorusuna cevap vermek gerekirse bu kart kişiye özel olarak çıkarıldığı için aynı şekilde limitler kişiye göre değişiklik göstermektedir. Maddi durumun kötü olması, çocuk sayısı ve gelirinize göre belirlenen limiti kimi kişiye aylık 500 TL olarak belirlenirken bazı kişilere ise 4500 TL kadar çıkarılmaktadır.

Belediye tarafından belirlenen limitler gerekli sorgulaması sonrası belirlenir. Para yardımı olarak ortala 1500 TL ile 4500 TL arasında olurken gıda yardımı olarak verilen limit ortalama 800 TL ile 1500 TL arasında bulunmaktadır. Öğrencilere burs olarak verilen kartta ise limitler 1500 TL ile 3000 TL arasında belirlenmektedir.

Belediye tarafından verilen Vakıfbank sosyal yardım kartı içerisine yüklenecek para hane başına düşen ortalam gelire göre belirlenir.

vakıfbank sosyal yardım kartı

Vakıfbank Sosyal Destek Kartını Kaybettim

Vakıfbank sosyal destek kartınızı kaybettiğiniz mutlaksa ilk olarak bankanın müşteri hizmetleri yada kartı aldığınız belediyeye bilgi vermeniz gereklidir. Vakıfbank destek kartımı kaybettim ne yapmalıyım diyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

  • Mesai saatleri içerinde kartı aldığınız kuruma yada Vakıfbank müşteri hizmetleri 0850 222 0 724 numarasını arayınız
  • Belediyelerin ALO 153 hattını arayarak kartınızı kaybettiğiniz bildirebilirsiniz.
  • Kart sahibi İnternet ve Mobil Bankacılık müşterisi ise Kartlar>Ön Ödemeli Kartlar>Kart Geçici Kapama/Açma menüsünden 24 saatliğine geçici kapalı yapılabilir, kart bulunursa tekrar kullanıma açılabilir
  • Kayıp kart sadece kartı veren kurum tarafından yenilenir

Vakıfbank Sosyal Destek Kartı Şifre Alma

Vakıfbank sosyal destek kartı şifre alma yada şifre yenileme işlemi bankadan değil kartı aldığınız kurum tarafından verilir. Kartı size veren Belediye yada kurum Kurum Kart Web Portal üzerinden size özel olarak belirlenen şifre SMS olarak cep telefonunuza gönderir.

Vakıfbank sosyal yardım kartı şifremi unuttum yada kaybettim diyorsanız Banka yerine belediyeye gitmeli yada ALO 153 destek hattını aramalısınız.

Vakıfbank sosyal destek kartı size SMS olarak gönderildikten sonra dilerseniz Vakıfbank ATM üzerinden şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Vakıfbank Sosyal Destek Kartı Bakiye Sorgulama

Vakıfbank sosyal destek kartı bakiye sorgulamak için bir çok yöntem bulunmaktadır. Her ay belli günlerde belediye tarafından para yatıp yatmadığını sorgulamak isteyen kişiler para çekmeden yada alış veriş yapmadan önce bakiye olup olmadığını öğrenmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirler.

Vakıfbank sosyal destek kartı bakiye sorgulamak için ilk olarak bankaya giderek bakiye sorgulaması yapabilirler. Bankada gişe numarası alıp gişe görevlisine kartı vererek anından bakiyesini öğrenebilir. Bankaya giderek konumda yada durumda değilseniz 444 07 24 – 0850 222 07 24 numarasını arayarak kart bilgilerinizi vererek bakiye sorgulaması yapabilirsiniz.

Ayrıca Vakıfbank internet bankacılığı kullanan kişiler her yerden anında kart bakiyelerini sorgulayabilirler. Vakıfbank mobil bankacılık kullanan kişiler uygulamaya giriş yaptıktan sonra Tüm İşlemler> Kartlar>Ön Ödemeli Kartlar>Kart Hareketleri menüsünden bakiye ve kart dönem hareketini sorgulayabilirler.

Vakıfbank ATM’lerinden kart bakiyesi sorgulamak için ATM’ye kartınızı yerleştirdikten sonra şifrenizi girerek anında kart bakiyenizi sorgulamanız mümkün.

Vakıfbank Sosyal Destek Kartı Her Ay Ödeniyor Mu

Vakıfbank sosyal yardım kartı ödemeleri genelde her ay ödeme yapılmasına rağmen bazı belediyeler ve kurumlar 3 ayda yada 1 yılda 3 defa ödeme yapabilmektedir. Düzenli olarak sosyal yardım parası alan kişilere ise ödeme her ay yapılmaktadır.

Vakıfbank Sosyal Destek Kartı Hangi Marketlerde Geçerli

Vakıfbank sosyal destek kartı hangi marketlerde geçerli sorusuna cevap vermek gerekirse kartı aldığınız kurumun anlaşmasına bağlı olarak değişmesine karşın genelde BİM, A101, ŞOK ve MİGROS dahil büyük marketlerde geçerlidir. Ayrıca Vakıfbank pos cihazı olan marketlerde bu kart ile alış veriş yapabilirsiniz.

Vakıfbank Sosyal Destek Kartı Parası Ne Zaman Yatacak 2024

Vakıfbank sosyal destek kartı parası ne zaman yatar sorusuna cevap vermek gerekirse yardım yapan kuruma bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bazı Belediyeler ayın 5’inde paraları yatırırken bazı belediyeler ise ayın 15’inde paraları karta yatırmaktadır. Vakıfbank sosyal destek kartı paranın ne aman yatacağını öğrenmek için yardım aldığını belediye yada kurumu arayabilir yada paranın her ay yattığı günü takip ederek bir sonraki ay ne zaman yatacağını öğrenebilirsiniz.

5 Yorum

  1. Ben nurgül 7 aylik hamileyim. Suyum az .Çocuğumun bir kolu omuzunda kalmış.benimde hayatı tehlikesi olduğunu öğrendim.durumum yok .bebeğim. için ıslak mendil.mama eşya ve birazda maddi yardıma ihtiyacim var sizlerden yardım bekliyoruz..

  2. Yardim istiymorum hastayim calisamiyom barsak hastasıyımodunum yok kömürüm yok esimden bosanmisim dardayim

  3. Maddi manevi desteğe ihtiyacim var yardimcı olursaniz sevinirim haysiyetsiz bir adamla evliydim beni madur etti cocugumla ev sahibi hergun kapimda benimle ugrasiyor elektiriklerimi kesiyor cocugum küçük iş ariyorum şuanda cocugumda bende hastalandik uşuttük dogalgaz yakamadim konbi bozuk maddi durumum yok inlarlar insanliktan cikmişcasina hareket konuşuyorlar dayanamiyorum yardimci olun

  4. Durumum yok iki çocuğum var eşim doğru düzgün calismiyo yetmiyo bize

  5. 3 ay önce başvuru sonucu öğrenmek istiyorum ihtiyacım var çalışmıyorum şuan kahvaltılık yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu