Güncel Konular

Aile Hekimi Kaç Gün Rapor Verebilir?

Aile Hekimi Kaç Gün Rapor Verebilir mi? Memurlar, işçiler hatta öğrenciler için zaman zaman aile hekiminden alınacak olan rapor son derece önemli olabiliyor. Ancak uzman doktorlara göre aile hekimlerinin vereceği rapor günü sayısı da değişkenlik gösterebiliyor.

Aile hekimi max kaç gün rapor verebilir, aile hekimi memura kaç gün rapor verebilir, aile hekimi toplam kaç gün rapor verebilir? gibi aklınıza takılan tüm soruların cevabını bu yazımızda sizlere vermeye çalışacağız.

Aile Hekimi Kaç Gün Rapor Verebilir?

Aile hekiminin hastalarına sağlık sorunu sebebiyle rapor vermesi mümkündür. Ancak bu raporun kaç gün olacağı tamamen hastanın sağlık durumuna yani yaşamış olduğu sağlık sorunlarına göre ve tedavi sürecine göre farklılaşabilir.

Aile hekimlerinin hastaya ilk olarak verebileceği rapor günü 10 gündür. Şayet hastanın sağlık sorunları ciddi düzeydeyse ve rapor bitmesine rağmen hasta okula ya da işe gidemeyecek durumda ise bu durumda aile hekimi 10 gün daha rapor yazarak raporu 10 güne uzatma hakkına sahiptir.

ÖNEMLİ: Daha önceleri aile hekimi 5 yada 10 günlük rapor veririken artık 10 gün rapor almak istediğinizde sizi devlet hastanesine yönlendirmektedir. Aile hekimleri artık kısa süreli 2 yada 3 günlük rapor vermeyi tercih etmektedir.

Aile Hekimi Memura Kaç Gün Rapor Verebilir?

Aile hekimi memur, işçi ya da öğrenci fark etmeksizin sağlığı sorunlu olan ve dinlemesi gereken hastalarına rapor verme yetkisine sahiptir. Ancak vereceği raporun şekli ve günü kişinin memur olup olmamasına göre değişkenlik göstermez. Dolayısıyla da aile hekimi memura da ilk ve tek seferde 10 gün rapor verebilir. Kişinin sağlık durumunda iyileşme yoksa ve istirahat sürecinin uzaması gerekiyorsa bu durumda aile hekimi maksimum 10 gün daha memurların raporunu uzatabilir.

Aile Hekimleri En Fazla Kaç Gün Rapor Verebilir?

Aile hekimlerinin en fazla verebileceği rapor gün sayısı 100 gündür. Ancak aile hekimlerinin nadir görülen istisnai durumlar haricinde 10 günlük raporu tek seferde verebilmesi mümkün değildir. Tek seferde aile hekiminin yazabileceği rapor gün sayısı en fazla 10 gündür. Hasta 10 gün sonrasında halen tam olarak sağlığınıza kavuşmamışsa bu durumda aile hekimi 10 gün daha mevcut raporun süresini uzatma yetkisini kullanabilir. Böylece aile hekimi en fazla 10 gün rapor verebilir.

Aile Hekimi Tek Seferde Kaç Gün Rapor Verebilir?

Aile hekiminin tek seferde verebileceği rapor günü sayısı azami olarak 10 gündür. Yukarıda da belirttiğimiz gibi eğer 10 gün sonunda hastanın sağlık durumu iyileşmemişse bu durumda aile hekimi 10 günlük raporu tek seferde 10 gün daha yazarak 10 güne uzatabilmektedir. Kısacası; her ne kadar aile hekimi rapor vermiyor şikayetleri zaman zaman duyulsa da aile hekiminin tek seferde 10 gün olmak üzere rapor verme yetkisinin olduğunu söylemek mümkündür. Dolayısıyla da aile hekimi 5 gün rapor verebilir mi soruna da “evet cevabı verebilirsiniz.

Aile Hekimi 5 Gün Rapor Verebilir Mi

Aile hekimi hastanın durumuna bağlı olarak en fazla 10 gün rapor yazmasına karşın genelde 10 gün rapor vermek yerine hasta olan kişiyi devlet hastanesine yönlendirmektedir. Aile hekimi en fazla 5 güne kadar rapor verebilir. Aiile hekimleri genelde kısa süreli rapor vermeyi tercih etmektedir. 5 gün ve üstü rapor almak istiyorsanız aile hekimine girmek yerine devlet hastanesine veya özele hastaneye gidebilirsiniz.

Aile Hekimi Geri Dönük Rapor Verebilir Mi

Geri dönük rapor almak isteyen bir çok genelde kişi Aile hekiminin geri dönük alınıp alınmayacağını merak etmektedir. Aile hekimi dahil hiç bir yerden geriye dönük rapor almanız mümkün değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu