Devlet Yardımları

Devletten Kira Yardımı Nasıl Alınır? Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları

Devletten Kira Yardımı Nasıl Alınır? Devletten Kira Yardımı Şartları, Devletten Kira Yardımı Kimlere Verilir? Devletten Kira Yardımı Başvuru Formu, Devlet Kira Yardımı Yapıyor Mu? Devlet Kira Yardımı Başvurusu detayları yazımızda.

Devletten Kira Yardımı Nasıl Alınır? Ülkemizde belediyeler ve kaymakamlıklar başta olmak üzere birçok kurum; yoksul ve dar gelirli vatandaşlara aylık kira borçlarını ödeyebilmeleri noktasında yardımcı oluyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar yani barınma giderlerini bile karşılamakta zorlananlar; belediyelere ve kaymakamlıklara kira desteği almak adına başvurabiliyorlar.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında evi yenilenen vatandaşlara da tekrar evlerinde yaşamaya başlayana dek kira yardımı yapılıyor.

Çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından yapılan kira desteği; 6306 sayılı kanun Yönetmeliği’ne bağlı olarak, yönetmelikte belirtilen miktar doğrultusunda yapılıyor.

Bu yazımızda kısaca devletten kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? vb. konuyla ilgili olarak en çok merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Kira Yardımı Nedir?

Kaymakamlık ve Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliği çerçevesinde yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan kira yardımından muhtaç aileler yararlanabiliyorlar.

Kira yardımı ile yoksul ailelerin sokakta kalmasının önlenmesi amaç ediniyor.

Herhangi bir düzenli geliri ve sigortalı işi olmayan ailelere yapılan kira yardımı sayesinde yoksul ailelerin çocuklarının da evsiz kalması engelleniyor. Bu ailelere kış aylarında yapılan yakacak yardımı ile aile bireylerinin soğuk kış günlerinde ısınmaları sağlanıyor.

Çocuklar için her eğitim ve öğretim dönemi başlangıcında yapılan kırtasiye desteği sayesinde yoksul aile çocuklarının eğitim hayatlarına kesintisiz bir şekilde devam etmeleri mümkün bir hale geliyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine verilen kira yardımı; 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkında kanun gereğince yapılıyor.

Kanuna göre afet riski mevcut olan yapıların yıkılıp, yeniden inşa edilmesi nedeniyle evleri yeniden inşa edilene dek vatandaşların sokakta kalmalarını ve mağdur olmalarını önlemek adına vatandaşlara maksimum 48 ay boyunca kira desteği sunuluyor.

Kısacası ülkemizde 2 çeşit kira yardımı yapılıyor.

Devletten Kira Yardımı Kimlere Verilir

Kira yardımı kimlere verilir ve kimler kira yardımı alabilir sorusuna cevap vermek gerekirse kira yardımı devlet, belediye ve kaymakamlık tarafından yapılanmaktadır. Dar gelirli ve her hangi bir sosyal güvencesi bulunmayan kişiler kiralarını ödeyemediklerinden devlet ve belediyeden kira yardımı alabilirler.

Bir çok sosyal yardımda bulunan devlet kira yardımını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile gerekli inceleme sonrası uygun görülen ailelere yapmaktadır.

Devlet Kira Yardımı Yapıyor Mu?

Kirasını ödemekte zorlanan bir çok kişi devlet kira yardımı yapıyor mu sorusunu sormaktadır. Devlet kira yardımı yapmaktadır ancak kira yardımı almak için bazı şartları taşımanız gereklidir. Devlet ve kaymakamlık muhtaç ailelere kira yardımı vermektedir.

Yoksula Kira Yardımı Yapan Kurumlar

Ülkemizde dar geliri ve yoksul ailelere kira desteği sunan en önemli kurumları aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
  • Kaymakamlıklar
  • Dernekler ve vakıflar
  • Belediyeler

Özellikle pandemi sürecinde yalnızca yoksul vatandaşlara değil, işleri durma noktasına gelen esnaflara da yardımcı olan bu kurumlara kira desteği almak adına başvurabiliyorsunuz.

Yukarıdaki kurumlar; işsiz ve muhtaç vatandaşlara öncelikli olarak kira desteği sunmakla birlikte muhtaçlık sınırının altında yaşamak zorunda kalanlara yani hane halkı kişi başı aylık ortalama kazancı, asgari ücretin 1/3’ünü aşmayan ailelere de kira yardımı yapabiliyorlar.

Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kira yardımı başvurusunu nasıl yapacağınız, başvuracağınız kuruma göre değişebiliyor. Devlet ve bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlıklar kira yardımı yapmaktadır. E-Devlet ve Sosyal Yardımlaşama Vakfı aracılığı ile kira yardımından yararlanmak için başvuru formu doldurmanız yeterlidir. Başvurusu sonrası yapılacak incelemede uygun görülen ailelere kira yardımı yapılmaktadır.

Devletten kira yardımı başvurusu esnasında izleyebileceğiniz yöntemleri aşağıdaki şekilde özetletebiliriz:

E-Devlet Kira Yardımı Başvurusu

Kira yardımı başvurusu e-devlet üzerinden yaparak kira yardımı alabilirsiniz. E-Devlet kira yardımından yararlanmak için bizzat hak sahibi tarafından başvuru yapılması gereklidir. Kira yardımı başvuru formu e-devlet üzerinden giriş yaparak doldurabilirsiniz.

İşte adım adım e-devlet kira yardımı başvuru formu doldur;

  • E-Devlet uygulamasını T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile girişi yapın
  • Arma kısmına “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” yazarak bulun
  • Dilerseniz linke direk tıklayarak giriş yapın
  • https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-hak-sahibi-ailelere-kira-yardm-yaplmas-3971
  • “Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir
  • Kutucukları inceleyin ve bilgileri onaylayın

E-Devlet Kira Yardımı Başvuru Formu İçin Tıklayınız >>>> https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-hak-sahibi-ailelere-kira-yardm-yaplmas-3971

Belediye Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Büyükşehir belediyelerin yanı sıra ilçe belediyeleri tarafından da muhtaç ve yoksullara yönelik olarak yapılan kira desteğine e-devlet üzerinden başvurabiliyorsunuz.

Bizzat ikametgahınızın bulunduğu yerdeki belediyeye giderek ve burada başvuru formu doldurarak da kira desteğine başvurabilme şansınız bulunuyor.

ALO153 Beyaz Masa hattını aramak suretiyle kira yardımı başvurusu için gerekli şartları, belgeleri ve bu yardımdan yararlanıp yararlanamayacağınızı öğrenebiliyorsunuz.

E-devlet üzerinden belediye kira desteğine başvurmak için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklamalısınız.

Ardından Uygulamaya Git butonuna dokunmalısınız.

Karşınıza çıkan belediye sosyal yardım başvuru formunda başvuracağınız belediyeyi seçtikten sonra formu eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız.

Sonrasında sayfanın hemen alt kısmındaki ‘Talep edilen yardım türünü seçiniz’ başlığı altındaki seçenekler arasından ‘Muhtaç ailelere kira yardımı’ seçeneğini işaretlemelisiniz.

Dilerseniz; bu kısımda yer alan gıda ve erzak yardımı, sağlık ve ilaç yardımı, giyecek yardımı vb. seçenekler arasından ihtiyaç duyduğunuz diğer yardımlara da aynı form üzerinden başvurabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kaymakamlıklarla işbirliği içerisinde muhtaçlara kira desteği sunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımına başvurmak isteyen vatandaşların ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gitmeleri gerekiyor.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından yapılan kira yardımının miktarı ve süresi; vakfın bütçesine ve ihtiyaç sahibi vatandaşların muhtaçlık durumlarına göre değişiklik gösterebiliyor.

Yani vakıflar da tıpkı belediyeler gibi yoksul ve muhtaç vatandaşlara her ay düzenli olarak kira yardımı yapabilecekleri gibi birkaç seferli olarak da yardım sunabiliyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira desteğine internetten ya da e-devlet üzerinden başvurulamıyor.

ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatlarından birini arayarak, kira desteğine dair bilgi edinebiliyorsunuz.

Dernek ve Vakıf Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Muhtaç ve dar gelirli vatandaşlar; ülkemizde yoksullara gıda yardımı, para yardımı, eğitim ve burs yardımı gibi yardımlar yapan dernek ve vakıflara giderek de kira yardımına başvurabiliyorlar.

Dernek ve vakıflara kira desteği almak adına bu kurumların internet siteleri üzerinden başvurabiliyorsunuz.

Dernek ya da vakıf genel müdürlüklerine ait telefon numarasını arayarak ya da mail yoluyla da başvurunuzu gerçekleştirebiliyorsunuz.

Ülkemizde yoksul ve sahipsiz vatandaşlara kira yardımı, para yardımı vb. yardımlar yapan dernek ve vakıflara İHH İnsani Yardım Derneği, Vuslat Derneği, TOÇEV, Dost Eli Derneği, Ayhan Şahenk Vakfı, Düşün Taşın Derneği, Rüştü Akın Vakfı, Mehmet Zorlu Vakfı vb. dernek ve vakıfları örnek olarak gösterebilmemiz mümkün!

Kaymakamlık Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kaymakamlıklar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yoksul vatandaşlarına kira yardımı sunuyor.

Yani vatandaşlar; sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek, kira yardımı başvuru formu doldurduklarında kaymakamlık kira desteğine de başvurmuş oluyorlar.

Kaymakamlık tarafından yapılan kira yardımı hakkında detaylı bilgi için Kaymakamlık Kira Yardımı Nasıl Alınır? Kimlere Verilir? yazısını okuyabilirsiniz.

Kira Yardımı Başvuru Sorgulama

Ülkemizde belediyeler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ve başvurulan diğer kurumlar; başvuruları genellikle en fazla 1 ay içerisinde sonuçlandırıyor.

Bazen yoğunluk durumuna göre bu süre daha da uzun olabiliyor.

Kira desteğine başvuran vatandaşlar; başvurularının kabul edilip edilmediğini yani kira desteği alıp alamayacaklarını internetten ve e-devletten sorgulayabiliyorlar.

Belediye Kira Yardımı Sorgulama

Belediye kira yardımı başvurunuzun sonucunu başvuru sayfası üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Alternatif olarak ALO53 Beyaz Masa hattını ya da başvurduğunuz belediyeye ait telefon numarasını arayabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kira Yardımı Sorgulama

Başvurduğunuz sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfını veya ALO183 ya da ALO144 Sosyal destek hatlarından birini arayarak, kira yardımı başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

E-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı ve diğer sosyal yardım başvurularınızın sonucu görüntülemek için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linkini tıklayabilirsiniz.

Dernek ve Vakıf Kira Yardımı Sorgulama

Dernek ve vakıf kira desteği başvuru sonucunuzu öğrenmek için başvurduğunuz kuruma ait olan iletişim bilgileri üzerinden yetkililerle iletişime geçebilirsiniz.

Kira Yardımı Başvuru Formu 2024

Kurumların kira yardımına başvurmak isteyen vatandaşların başvuru esnasında mutlaka başvuru formu doldurmaları gerekiyor.

Bu formlarda başvuru sahiplerine mesleklerine, aylık kazançlarına, giderlerine kısacası muhtaç olup olmadıklarını tespit etmeye yönelik sorular yöneltiliyor.

Kira yardımına ya da diğer yardımlara başvuran kişilerin başvuru formunda soruları mutlaka doğru yanıtlamaları, başvurdukları kurumların kendileri ile iletişime geçebilmeleri noktasında güncel telefon ve diğer iletişim bilgilerini paylaşmaları gerekiyor.

Başvuru formunda gerçekçi bilgiler paylaşmayanlar, örneğin muhtaç olmamalarına rağmen kendilerini muhtaç gösterenler; sonradan bu durumun başvurulan kurumca fark edilmesi halinde cezai yaptırıma maruz kalıyorlar.

Cezai yaptırıma maruz kalan kişilerin ise aldıkları kira yardımını güncel faizleriyle birlikte kuruma geri ödemeleri gerekiyor.

Ödeme yapmayanlar ise kurum tarafından mahkemeye veriliyor.

Kira Yardımı için Gerekli Evraklar

Kira yardımı başvurusu esnasında başvuru sahiplerinden birtakım belgeler talep ediliyor.

Talep edilen bu belgeleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Muhtarlıktan alınabilen fakirlik belgesi
  • İkametgah belgesi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • SGK’dan alınması gereken gelir belgesi
  • İşsiz kişilerin işsiz olduklarına dair SGK’dan almaları gereken belge
  • Kira sözleşmesi

Yoksul ve muhtaç vatandaşlardan yukarıdaki belgelere ek olarak birtakım belgeler de talep edilebiliyor.

Örneğin; kronik bir hastalığı ya da engeli yüzünden çalışamayacak, hem kendisini hem de ailesini geçindiremeyecek halde olanlardan tam teşekküllü bir hastaneden almaları gereken sağlık kurulu raporu talep ediliyor.

Afetzedelerin ise bilirkişi raporu teslim etmeleri gerekiyor.

Eşi vefat eden, geliri ve maaşı olmayan ve velayeti altındaki çocuklarının geçiminden sorumlu olan dul kadınların ise eşlerine dair ölüm belgesini teslim etmeleri gerekiyor.

Üzerine kayıtlı değerli menkulü ya da ev, arsa, tarla vb. gayrimenkulü olanlar; kira yardımının yanı sıra gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı, giysi ve kırtasiye yardımı vb. diğer yardımlardan da faydalanamıyorlar.

Devletten Kira Yardımı Şartları

Devletten kira yardımı yalnızca belirli başvuru şartlarını taşıyan kişilere yapılıyor.

Kira yardımından kimlerin faydalanabileceğini aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Muhtaç ya da işsiz olanlar
  • Dar geliri ve yoksul olanlar
  • Gelirsiz ve kimsesiz dul kadınlar
  • Muhtaç ve yoksul asker, şehit ve gazi yakınları
  • Sahipsiz ve kimsesiz yaşlılar
  • Düşkünler
  • Afetzedeler
  • Engelliler ve kronik hastalar

Muhtaç ve işsiz olan gelirsiz vatandaşların yanı sıra düzenli bir işi ve geliri olmasına rağmen hane halkı kişi başı aylık kazancı, asgari ücretin 1/3’ünün altında olanlar da kira desteğine başvurabiliyorlar.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Nedir? 

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında riskli bölgelerde yaşayan, ev ya da işyerleri yıkılarak, yeniden inşa edilecek olan konut sahiplerine ve kiracılara yapılan kira yardımına kentsel dönüşüm kira yardımı ismi veriliyor.

Vatandaşlara ödenecek olan kira yardım bedeli; her yıl Tüketici Fiyatları Endeksi yani TÜFE oranına göre artış gösteriyor.

Konut sahiplerinin ve kiracıların mağdur olmamaları adına verilen kira yardımı; en fazla 48 ay için yapılıyor.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu farklı şekillerde yapılabiliyor.

Vatandaşlar;

  • Belediyelere bağlı olan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlükleri’ne
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olan il ya da ilçe müdürlüklerine
  • E-imza yöntemi ile e-devlet üzerinden

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kira desteğine başvurabiliyorlar.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar 2024

Kentsel Dönüşüm kapsamında konut sahiplerine yapılan kira yardımı miktarı; şehirden şehre göre değişiklik gösteriyor.

2024 yılı için vatandaşlara 5250 TL ile 6000 TL arasında aylık yardım yapılıyor.

Artvin, Bilecik, Bingöl, Karaman, Bartın, Nevşehir, Burdur, Bolu, Çankırı, Erzincan, Nevşehir, Sinop, Ardahan, Iğdır, Yalova, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Tunceli, Bayburt, Kırıkkale, Karabük ve Kilis’te evlerini kentsel dönüşüme veren vatandaşlara 5250 TL ödeniyor.

Aylık 5250 TL kira yardımı ise İzmir, Ankara ve İstanbul illerinde yaşayan ve evi kentsel dönüşüme giren vatandaşlara veriliyor.

Kentsel dönüşüme giren konutlarda oturan kiracılara ise 2 aylık kira yardımı yapılıyor.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı için Gerekli Belgeler 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımına başvuran kişilerden talep edilen belgeleri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

Konut Sahiplerinin Teslim Etmeleri Gereken Belgeler:

  • Başvuru formu
  • TC nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünden alınması gereken, ıslak imzalı nüfus kayıt örneğinin aslı
  • IBAN numarasının yer aldığı hesap cüzdanı fotokopisi(Halkbank, Ziraat Bankası vb. kamu bankası olması gerekiyor)
  • Gayrimenkulün bağımsız bölümünü gösteren tapu senedinin aslı ve fotokopisi
  • Binanın riskli olduğunu gösteren rapor
  • Yıkım belgesi
  • Hak sahibi adına kayıtlı olan, son üç aya ait elektrik, su, doğalgaz ya da telefon/internet faturalarından biri

Kiracıların Teslim Etmeleri Gereken Belgeler

  • Başvuru belgesi( başvurduğunuz kurumdan ya da e-devlet üzerinden alabilirsiniz)
  • Binanın riskli olduğuna dair tescilli rapor
  • Kiracının TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Yıkım belgesi
  • Nüfus Müdürlüğünden alınması gereken nüfus kayıt örneği( kişinin riskli binadan taşındığını ve yeni adresine yerleştiğini göstermesi gerekiyor)
  • Kamu bankalarından birinde açılmış olan hesap cüzdanı fotokopisi
  • Kiracının adına kayıtlı, son 3 aya dair elektrik, su, doğalgaz, telefon/internet faturalarından biri

İşyeri Kiracılarından Talep Edilen Belgeler

İşyeri kiracıları da tıpkı konut kiracıları gibi kentsel dönüşüme giren işyerleri için 2 aylık kira yardımı alabiliyorlar.

  • Başvuru formu
  • Binanın riski olduğunu gösteren, tescilli belge
  • TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Bina yıkım belgesi
  • Riskli binaya ait vergi levhası
  • Yeni taşınılan binaya dair vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • İşyerine dair tapu senedinin aslı ve fotokopisiyle güncel tapu kaydı
  • İşyeri kapatıldıysa işyerinin kapatıldığına dair meslek odasından ya da vergi dairesinden alınması gereken belge
  • Riskli binanın tahliye edildiğini ve yeni işyerine yerleşildiğini gösteren vergi dairesinden alınmış veya meslek odasından alınmış sicil kaydı
  • Son üç aya dair elektrik, su, doğalgaz veya sabit hatta kayıtlı internet/telefon faturalarından biri
  • Kamu bankalarından birinde başvuru sahibi adına açılmış olan hesap cüzdanı fotokopisi

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak isteyen vatandaşlar; binanın tahliye edildiği tarih itibariyle en fazla 1 yıl, binanın yıkıldığı tarihten sonra maksimum 3 ay içerisinde kira yardımına başvurabiliyorlar. Bu süreler sona erdiğinde kişinin kira yardımı alma hakkı, zaman aşımına uğramış oluyor.

Kira Yardımı Dilekçe Örneği

Bir çok kurum ve belediye kira yardımı için dilekçe istememektedir. Kira yardımı dilekçe doldurularak başvuruda bulunmanız gereklidir. Kira yardımı başvurusu yapacak kişiler için kira yardımı dilekçe örneği ektedir.

Kira Yardımı Dilekçe Örneği

Kira Yardımı Ayın Kaçında Yatıyor

Kira yardımı ne zaman yatar sorusuna cevap vermek gerekirse başvuru tarihinden itibaren kira yardımı her ayın ilk 2 hafta içerisinde hak sahibinin banka hesabına yatmaktadır.

E-Devlet Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-imza yani elektronik imza kullanan vatandaşlar; e-devlet üzerinden kentsel dönüşüm kira yardımına başvurabiliyorlar.

E-devlet üzerinden kentsel dönüşüm kira yardımına başvurmak için,

  • Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-hak-sahibi-ailelere-kira-yardm-yaplmas-3971 linkine tıklamalısınız.
  • TC kimlik no ve e-devlet şifre bilginizle sisteme giriş yapmalısınız.
  • Uygulamaya Git bağlantısına tıkladıktan sonra ‘Kendim için Başvuruyorum’ ya da ‘Tüzel Kişilik için Başvuruyorum’  seçeneklerinden birine dokunmalısınız.
  • Size yöneltilen soruları eksiksiz bir şekilde yanıtlamalısınız.
  • Dosya yükle bağlantısına tıkladıktan sonra ‘elektronik imzalı belgeleri’ sisteme yüklemelisiniz.
  • Başvuru önizle sayfasında yüklediğiniz belgeleri ve sorulara verdiğiniz cevapları kontrol etmelisiniz.

Bu yazımızda devletten kira yardımı nasıl alınır? sorusunu yanıtlamaya, dar gelirliye kira yardımı yapan kurumlara dair sizleri bilgilendirmeye çalıştık.

Sizler de devletten kira yardımı alıyorsanız ya da almayı düşünüyorsanız, konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir; önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Bir Yorum

  1. Sayın bakanlığımız sizlerden kira yardımı bekliyoruz lütfen yardım edin zor durumdayız üç çocuğum var eşim çalışmıyor kiradayım hallah rızası için yardım edin madurum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu