Maddi Yardım

Mahkum Ailelerine Maaş Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Formu

Mahkum Ailelerine Maaş Yardımı Başvurusu, Mahkum Ailelerine Maaş Yardımı Başvuru Formu, Mahkum Eşine Para Yardımı, Mahkum Ailelere Para Yardımı Yapan Dernek ve Vakıflar, Eşi Hapiste Olan Kadına Maaş Nasıl Alınır? ve Eşi Cezaevinde Olan Kadın Maaş detayları yazımızda.

Mahkum Ailelerine Maaş Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Formu 2024; Ülkemizde eşi cezaevine girmiş kadınlara ve ailelerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve belediyeler başta olmak üzere birçok kurum tarafından nakdi ve ayni yardımlar yapılıyor.

Eşi cezaevinde olan kadınlar yani tutuklu ya da hükümlü eşleri, kurumlar tarafından yapılan bu yardımlara nasıl başvurabileceklerini merak ediyorlar.

Eşi cezaevine giren, gelirsiz ve maaşsız kadınların yanı sıra bu kadınların velayetindeki çocuklar için de birçok yardım yapılıyor.

Aşı parası yardımı, doğum yardımı, şartlı eğitim yardımı vb. yardımlar sayesinde muhtaç kadınların çocuklarının da sağlıklı gelişimi desteklenmiş oluyor.

Bu yazımızda kısaca eşi cezaevinde olan kadınlara maaş 2024 ne kadar?  Mahkum ailelerine maaş yardımı var mı? vb. konuya dair en çok merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Mahkum Yakınlarına Yardım Yapan Kurumlar Hangileri?

Eşi cezaevine giren kadınlara ve mahkum ailelerine nakdi ve ayni yardım yapan en önemli kurumları aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
  • Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları
  • Belediyeler
  • Kaymakamlıklar ve valilikler
  • Vakıflar ve dernekler

Yukarıdaki kurumlar; eşi cezaevine girmiş olan kadınlara ve onların çocuklarına birçok yardım yapıyor.

Kadınlar; bu kurumlara bizzat giderek ve başvuru formu doldurarak, kurumlar tarafından yapılan yardımlardan faydalanabiliyorlar.

Kurumlar tarafından direk olarak eşi cezaevinde olan kadınlara aylık maaş bağlanmasa dahi nakdi ve ayni yardımlar yapılıyor.

Bu yardımlar ile hem kadınların hem de çocuklarının yaşam standartlarını yükseltmek, daha iyi bir yaşam sürebilmelerini sağlamak amaç ediniyor.

Hükümlülere Para Yardımı Başvurusu

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, mahkuma ve hükümlülere para yardımı yapmaktadır. Mahkum yakınları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kimlikleri ile beraber giderek para yardımı başvurusunda bulunabilirler. Başvurusu onaylana mahkum eşi ve yakını maaş ve aylık para yardımı alır. Eğer çocukları varsa çocukları içi ek olarak eğitim yardımı ve maddi destek alır.

Mahkum eşi ve mahkum yakını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gidebileceği gibi internette online olarak e- devlet üzerinden para yardımı başvurusunda bulunabilir.

Mahkum Ailelerine Maaş Başvuru Formu

Eşi tutuklu ya da hükümlü olan mahkum eşleri; belediyelere, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına ya da yardım yapan diğer kurumlara gittiklerinde mutlaka yardım başvuru formu doldurmaları gerekiyor.

Mahkum ailelerine maaş bağlanmadığından maaş başvuru formu diye bir şey söz konusu olmasa da para yardımı, gıda yardımı, şartlı eğitim ve sağlık yardımı vb. yardımlar almak isteyen mahkum eşlerinin yardım başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmaları, yardım alabilmeleri noktasında oldukça önem arz ediyor.

Başvuru formlarında mahkum eşlerine aylık kazançlarına, giderlerine, hanede bakmakla yükümlü oldukları kişi sayısına dair sorular soruluyor.

Bu sorular ile mahkum eşlerinin muhtaçlık seviyeleri tespit ediliyor.

Başvurulan kurumlar; mahkum eşleri tarafından doldurulan başvuru formunu ve teslim edilen belgeleri inceledikten sonra ihtiyaç sahibi ve muhtaç ailelere dair bir liste hazırlıyorlar.

Listede yer alan kişilere de yardım etmeye başlıyorlar.

Yardım başvuruları, genellikle birkaç haftada sonuçlansa da başvurulardaki yoğunluğa göre süre, daha da uzayabiliyor.

Belediyelerin, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının ve diğer kurumların sosyal yardımlarından faydalanmak isteyen hükümlü eşlerinin başvuru formundaki sorulara doğru yanıt vermeleri gerekiyor.

Muhtaç olmamalarına rağmen kendilerini muhtaç olarak gösterenler, sonradan muhtaç olmadıklarının yardım aldıkları kurum tarafından fark edilmesi halinde cezai yaptırım olarak aldıkları tüm nakdi ve ayni yardımları güncel faizleriyle geri ödemekle yükümlü oluyorlar. Ödeme yapmayanlar hakkında ise dava açılıyor.

Eşi Cezaevinde Olan Kadın Ne Kadar Maaş Alır?

Eşi cezaevinde olan kadınlara belediyeler ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aylık düzenli maaş bağlanmıyor.

Ancak kadınlar; aşı parası yardımı, şartlı sağlık yardımı, şartlı eğitim yardımı ve SED yardımı gibi yardımlardan faydalanabiliyorlar.

Aynı zamanda belediyelerin nakdi yardımlarına ve diğer ayni yardımlarına da başvurabiliyorlar.

Bu bağlamda kadınlara para yardımı, gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı, eşya ve mobilya yardımı, giysi yardımı, kırtasiye yardımı gibi birçok yardım yapılabiliyor.

SED yardımı kapsamında ilköğretim, lise ya da üniversite eğitimine devam eden çocuklar için tek seferli ya da süreli maddi destek sağlanıyor.

Muhtaç ve yoksul ailelerin eğitim çağındaki çocukları için yapılan SED yardımına eşi cezaevinde olan muhtaç ve ihtiyaç sahibi kadınlar da başvurabiliyorlar.

Belediyeler Tarafından Eşi Cezaevinde Olan Kadınlara ve Mahkum Yakınlarına Yapılan Yardımlar Nelerdir?

Ülkemizde İBB başta olmak üzere birçok büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından mahkum yakınlarına yardımlar yapılıyor.

Kadınlar; belediyelerin gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı, para yardımı, kırtasiye yardımı, burs yardımı, eşya ve mobilya yardımı, giysi yardımı gibi yardımlarına başvurabiliyorlar.

Aynı zamanda gelirsiz ve sahipsiz mahkum yakınlarına belediyeler tarafından anlaşmalı marketlerde kullanabilecekleri sosyal destek kartları da dağıtılıyor.

Mahkum yakınlarına verilen sosyal destek kartları sayesinde kişiler; BİM, Migros, Carrefoursa, ŞOK gibi anlaşmalı marketlerden kartlarına yüklenen limit doğrultusunda tütün ve alkol ürünleri dışındaki diğer malzemeleri satın alabiliyorlar.

Belediyeler; eşi cezaevinde olan kadınların çocuklarına her eğitim ve öğretim dönemi başlangıcında kırtasiye yardımı da yapıyor.

Bu yardım kapsamında çocuklara defter, kalem, kitap, silgi vb. kırtasiye malzemeleri hediye ediliyor. Bazı belediyeler ise çocukların kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaları adına annelerine direk olarak bir miktar para yardımında bulunuyor.

Belediyeler; eğitim ve öğretim dönemi yaklaştığında muhtaç ve ihtiyaç sahibi çocuklar için mont, ayakkabı, çanta vb. malzemeler de dağıtabiliyorlar.

Belediyeler; zaman zaman mahkum ailelerine nakdi yardımlar da yapabiliyorlar.

Bu yardımlara başvurmak isteyen kişilerin ikametgahlarının bulunduğu yerdeki belediyeye bizzat gitmeleri gerekiyor.

E-devlet platformu üzerinden de mahkum yakınlarına yapılan sosyal yardımlara başvurulabiliyor.

Belediye sosyal yardımlarına başvurmak isteyen kadınlar, https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linki üzerinden nakdi yardımlara ya da diğer yardımlara dakikalar içerisinde başvurabiliyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tarafından Mahkum Yakınlarına Yapılan Yardımlar Nelerdir?

Ülkemizde ailenin korunması ve çocukların hem fiziksel hem de ruhsal gelişimlerinin desteklenmesi adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, SED yardımı, aşı yardımı başta olmak üzere birçok yardım yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; tüm yardımlarını sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yapıyor.

Yani mahkum yakınları, ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek ve burada form doldurarak, sosyal yardımlara başvurabiliyorlar.

Vatandaşlar; ALO183 ya da ALO144 Sosyal destek hatlarından birini aramak suretiyle yararlanabilecekleri tüm yardımlara dair detaylı bilgi de alabiliyorlar.

Şu an için e-devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardımlarına başvurulamıyor.

Mahkum yakınlarının yararlanabilecekleri sosyal yardımları aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

Mahkum Babanın Çocukların SED Yardımı

Yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için yapılan SED yardımı ile çocukların eğitim hayatlarına devam edebilmeleri, daha iyi şartlar altında yaşayabilmeleri ve geleceğe daha umutla bakabilmeleri amaç ediniyor.

SED yardımı; maddi imkansızlıklar içerisindeki ailelerin ilköğretim, lise ya da üniversite öğretimi gören çocukları için yapılıyor.

SED yardımı, ailenin ve çocukların muhtaçlık durumuna göre tek seferli olabileceği gibi birkaç yıl boyunca da yapılabiliyor.

Mahkum eşlerinin de faydalanabileceği SED yardımına e-devlet platformu üzerinden de kolaylıkla başvurulabiliyor.

SED yardımı almak isteyen anneler; bu yardıma https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru linki üzerinden başvurabiliyorlar.

SED Yardımı Ne Kadar 2024?

Temmuz ayı zammıyla ve enflasyon farkıyla birlikte SED yardımı ne kadar olduğunu aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

Çocuk Öğrenim DurumuDestek OranıÖdenecek Tutar
Okul Öncesi%601.118 TL
İlk Öğretime Devam%751.677 TL
Orta Öğretime Devam%801.789 TL
Orta Okul Seviyesinde Olan, Okumayan%651.375 TL
Yüksek Öğretime Devam%902.004 TL
Bakım Evinden Ayrılan İşsiz%40846 TL
İki Okuyan Çocuk3.300 TL

SED yardımı yapılıyor.

Yapılan yardımın süreli olması halinde eşi cezaevinde olan dul kadınların PTT hesaplarına yukarıdaki rakamlar, her ay düzenli olarak yatırılıyor.

Süreli SED yardımları, genellikle bir yıl devam etmekle birlikte ailenin muhtaçlık durumunun ortadan kalkmaması halinde yardımlar, ikişer yıl daha uzatılabiliyor.

Ailenin muhtaçlığının ortadan kalkması, örneğin yardım yapılan çocuğun işe girmesi halinde aileye yapılan SED yardımı da kesiliyor.

Çocuğun vefat etmesi halinde de aileye yapılan yardımlar sona eriyor.

SED Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Herhangi bir geliri ve düzenli işi olmayan ailelerin çocukları için yapılan SED yardımına başvurmak isteyenlerin ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gitmeleri gerekiyor.

Yukarıda daha önce de bahsettiğimiz gibi ön başvurular, e-devlet üzerinden de yapılabiliyor.

Bu yardımdan eşi cezaevinde olan gelirsiz mahkum eşlerinin yanı sıra ihtiyaç sahibi olan yani muhtaç tüm aileler de çocukları için faydalanabiliyorlar.

Başvuru sahipleri, başvurularının kabul edilip edilmediğini e-devlet üzerinden takip edebiliyorlar.

Aynı zamanda ALO183 veya ALO144 Sosyal destek hatlarından birini arayarak da başvuru sonuçlarını öğrenebiliyorlar.

Şartlı Sağlık Yardımı

Muhtaç ve yoksul ailelerin 0-6 yaş aralığındaki çocukları için yapılan şartlı sağlık yardımı ile çocukların düzenli olarak tüm aşılarını yaptırabilmeleri, sağlık kontrollerini aksatmamaları amaç ediniyor.

Şartlı sağlık yardımına sigortalı bir işte çalışmayan ailelerin çocukları için başvurulabiliyor.

Şartlı sağlık yardımı kapsamında eşi cezaevinde olan mahkum eşlerine her bir çocukları için aylık 45 TL ödeme yapılıyor.

Şartlı sağlık yardımına başvurmak isteyen kişilerin ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gitmeleri ve burada şartlı sağlık yardımı başvuru formu doldurmaları gerekiyor.

Ailenin şartlı sağlık yardımını alabilmesi için çocuklarını düzenli olarak sağlık kontrollerine götürmesi gerekiyor. Sağlık kontrollerinin aksatılması durumunda aileye yapılan şartlı sağlık yardımı kesiliyor.

2024 Şartlı Sağlık Yardımı Ne Kadar?

2024 yılı için yukarıda da bahsettiğimiz gibi muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için kız ya da erkek fark etmeksizin aylık 45 TL ödeme yapılıyor.

Yapılan ödemeler; çocuk 6 yaşını doldurana kadar devam ediyor.

Şartlı Eğitim Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan en önemli yardımlardan biri olan şartlı eğitim yardımı dahilinde ilköğretim ve ortaöğretim eğitimi gören yoksul aile çocuklarına her ay düzenli olarak yardım yapılıyor.

Şartlı eğitim yardımına da yalnızca muhtaç ve işsiz ailelerin çocukları için başvurulabiliyor.

Şartlı eğitim yardımı, çocukların bir ay içerisinde mazeret bildirmeden 4 seferden daha fazla okula gitmemeleri halinde kesiliyor.

2024 Şartlı Sağlık Yardımı Ne Kadar?

Temmuz ayında yapılan zamla birlikte 2024 yılı için yapılan şartlı sağlık yardımı miktarlarını aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • İlköğretim eğitimi gören erkek öğrenciler için aylık 45 TL
  • İlköğretim eğitimi gören kız çocukları için aylık 50 TL
  • Ortaöğretim eğitimi gören erkek öğrenciler için aylık 55 TL
  • Ortaöğretim eğitimi gören kız çocuklar için aylık 75 TL

Şartlı sağlık yardımı almak isteyen annelerin ikametgahlarının bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gitmeleri gerekiyor.

Mahkum Ailelerine Para Yardımı

Ekonomik olarak zorluk çeken yoksul ve muhtaç vatandaşlara dağıtılan sosyal destek ödemelerinden eşi cezaevine girmiş olan mahkum eşleri de yararlanabiliyorlar.

Başvuruların e-devlet üzerinden yapılması gerekiyor. Başvurusu kabul edilen kişilere 1250 TL Aile destek ödemesi yardımı yapılacaktır.

1250 TL para yardımına başvurmak isteyen tüm vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkini tıklamaları gerekiyor.

Aile Destek paketi kapsamında maddi zorluk çeken kadına e-devlet başvurusu sonrası maddi durumuna bağlı olarak aylık 850 TL ile 1250 TL arası ödeme yapılacak. Ayrıca eğer mahkum kişinin çocukları varsa çocuk sayısına göre 350 TL ile 650 TL arasında ek ödeme yapılmaktadır.

Mahkum Yakınlarına Dernekler ve Vakıflar Tarafından Yapılan Yardımlar Nelerdir?

Eşi cezaevinde olan kadınlara ülkemizde birçok dernek ve vakıf da nakdi ve ayni yardımlar sunuyor.

Gıda ve erzak yardımı, para yardımı, çocuklar için burs yardımı, kırtasiye yardımı, giysi yardımı vb. yardımlar; dernek ve vakıflar tarafından yapılan yardımlar arasında ilk sıralarda bulunuyor.

Kadınlar; hem kendileri için hem de velayetleri altındaki çocukları için dernek ve vakıf yardımlarına başvurabiliyorlar.

Başvurular; dernek ve vakıfların internet siteleri üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Kadınlar, dernek ve vakfa ait olan telefon numarası üzerinden de yardımlara başvurabiliyorlar.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kocaeli İnsani Yardım Derneği, Beşir Derneği, TOÇEV, Nef Vakfı, Mehmet Zorlu Vakfı, Rüştü Akın Vakfı, Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı; mahkum yakınlarının başvurabilecekleri dernek ve vakıflar listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Mahkum Yakınlarına Yardım Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Belediyelerin, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının ya da diğer kurumların para yardımı ve diğer yardımlarına başvuran mahkum eşlerinden talep edilen belgeleri aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Kişinin eşinin cezaevinde olduğunu gösteren Müddetname belgesi
  • Kişinin TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Çocuklar için başvurulacak yardımlar için öğrenci belgesi
  • Çocuklar için başvurulacak yardımlar için çocukların TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Aileye ait ikametgah belgesi
  • Aileye ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Muhtarlıktan alınması gereken fakirlik belgesi
  • Kişinin işsiz olduğuna dair SGK’dan alması gereken belge
  • Gelir belgesi
  • Mal beyanına dair belgeler

**Üzerine kayıtlı değerli menkulü ya da ev, arsa, tarla vb. gayrimenkulü olan ve eşi cezaevinde olan kadınlar; gelirsiz ve işsiz olsalar dahi para yardımına ve diğer yardımlara başvuramıyorlar.

Kişilerden yukarıdaki belgelere ek olarak farklı belgeler de talep edilebiliyor.

Örneğin; engelli olduğu için ya da kronik hastalığı mevcut olduğu için çalışamayan kadınların tam teşekküllü bir hastaneden aldıkları sağlık kurulu raporunu başvurdukları kuruma teslim etmeleri gerekiyor.

Mahkum Yakınlarına Yapılan Yardımlardan Kimler Yararlanabilir?

Mahkum yakınlarına yapılan ayni ya da nakdi yardımlardan eşi tutuklu ya da hükümlü olan kadınlar ve onların çocukları yararlanabiliyor.

Eşi cezaevine girmiş olan dul kadınların SED yardımı, şartlı eğitim yardımı ve şartlı sağlık yardımı alabilmeleri için herhangi bir düzenli gelirlerinin veya sigortalı işlerinin olmaması gerekiyor.

Bununla birlikte muhtaçlık sınırının altında yaşayanlar yani düzenli işi ve geliri olmasına rağmen hane halkı kişi başı aylık ortalama net kazancı, asgari ücretin 1/3’ünün altında olanlar; belediyelerin gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı, kırtasiye yardımı, giysi yardımı, eşya yardımı vb. yardımlarına başvurabiliyorlar.

Kısacası işsiz ve gelirsiz mahkum eşleri; şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı ve SED yardımı alabilirken, muhtaçlık sınırının altında yaşayan eşleri ise gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı, sosyal destek kartı yardımı vb. yardımlar alabiliyorlar.

Mahkum Eşlerine Maaş Ne Kadar?

Eşi cezaevine giren, tutuklu ya da hükümlü eşlerine herhangi bir maaş bağlanmıyor.

Yani mahkum veya hükümlü eşi maaşı diye bir maaşın söz konusu olmadığını söylemek istiyoruz.

Hükümlü ve mahkum eşlerine özel bir maaş bağlanmamakla birlikte mahkum eşleri; çocukları için şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, SED yardımı gibi yazımızda sizlerle paylaştığımız yardımlardan alabiliyorlar.

Mahkum eşleri; belediyelere başvurarak, belediyelerin gıda ve erzak yardımı, para yardımı, sosyal destek kartı yardımı,  giysi ve kırtasiye yardımı gibi yardımlarından faydalanabiliyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından mahkum eşleri ve çocukları için yapılan tüm yardımlara dair bilgi edinmek adına ALO183 ya da ALO144 Sosyal destek hatlarından birini arayabilirsiniz.

Belediyeler tarafından yapılan güncel sosyal yardımlar hakkında bilgi almak içinse ALO153 Beyaz Masa hattı üzerinden yetkili kişilerle iletişime geçebilirsiniz.

mahkum ailelerine maaş başvurusu

Babası Cezaevinde Olan Çocuğa Maaş 2024

Babası cezaevine girmiş çocuklar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından SED yardımı, şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımı gibi yardımlar yapılıyor.

Belediyeler ise bu çocuklar için kırtasiye yardımı, giyecek yardımı, eğitim yardımı ve burs yardımı yapıyor.

Eşi cezaevinde olan anneler; çocukları için belediyelere, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek, yardımlara başvurabiliyorlar.

Ancak babası cezaevinde olan çocuklara direk olarak maaş bağlanmıyor.

Mahkum Ailelerine Yardım İçin Nereye Başvurulacak

Mahkum aileler için yarım başvurusu ve Mahkum aileler için maaş başvurusu yapılacak yerler Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma Vakıflarıdır. Bizzat başvurulması halinde gerekli inceleme sonrası yardım ve maaş bağlanmaktadır.

Mahkum Ailelerine Maaş Başvurusu Nereye Başvurulur?

Mahkum ailelerine yapılan sosyal yardımlardan yararlanmak isteyen mahkum eşleri, belediyelere, kaymakamlık ve valiliklere, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurabilecekleri gibi muhtaçlara yardımlar yapan dernek ve vakıflara da başvurabiliyorlar.

Para yardımına ve diğer yardımlara başvuran vatandaşlar; başvurularının kabul edilip edilmediğini yani başvurdukları yardımlardan faydalanıp faydalanamayacaklarını e-devlet üzerinden takip edebiliyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru sonuçlarını takip etmek isteyen mahkum eşlerinin https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linkini tıklamaları gerekiyor.

Belediyelerin sosyal yardımlarına başvuran mahkum eşleri ise başvuru sonuçlarını https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linki üzerinden takip edebiliyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru sonuçları, ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatları aranarak öğrenilebiliyor.

Belediye başvuru sonuçları ise ALO153 Beyaz Masa hattından sorgulanabiliyor.

E-devlet üzerinden sorgulama yapmak isteyen mahkum eşlerinin TC kimlik no ve şifre bilgileri ile e-devlet sistemine girmeleri gerekiyor.

E-devlet şifresi olmayanlar; kendilerine en yakın PTT şubesine giderek, e-devlet şifrelerini alabiliyorlar.

Bu yazımızda mahkum yakınlarına maaş yardımı nasıl alınır? sorusunu yanıtlamaya çalıştık.

Sizler de mahkum yakını yardımı alıyorsanız ya da almayı düşünüyorsanız; konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

5 Yorum

  1. esimm ceza evinde zor durumdayim 700 tl yetmiyor cocugama bana

  2. Benim eşim cezaevinde vematti durumum yokk evim kira faturamı yatiramadim

  3. Esim. Ceza Evinde Maddi Sıkıntılarım Var 2 cocugum Var Yardim Istiyom

  4. Eşim Edirne F tipi cezaevinde yatıyor kiraciyim 5 çocuğum var ikisi de küçük çalışamıyorum bez süt ihtiyaç gideremiyirum ikisi ilkokul öğrencisi çocuk larim için yardım istiyorum hiçbir gelirinde yok

  5. Eşim cezaevinde iki tane çocuğum var Biri okula gidiyor ve okula giden çocuğum engelli ve ihtiyaçlarını gideremiyorum çok zor durumdayım kiramı ödeyemiyorum sizden yardım talep ediyorum ve hiçbir şekilde hiçbir yerden bir gelirim yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu