Güncel Konular

1500 TL Kırtasiye Yardım Başvurusu – E- Devlet Başvuru Formu

1500 TL Kırtasiye Yardım Başvurusu – E- Devlet Başvuru Formu 2024; Yeni eğitim öğretim döneminin yaklaşması ile birçok aile, çocuklarının kırtasiye masrafını nasıl karşılayacağını düşünmektedir. Bazı ailelerin ekonomik durumu kırtasiye masraflarını karşılamak için elverişli iken, bazılarının bu masrafları karşılayabilecek gücü yoktur. Kırtasiye masraflarını karşılayamayacak olan maddi olarak sıkıntı yaşayan aileleri sevindirecek haber Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelmiştir. SGK dar gelirli ailelere 1500 TL kırtasiye yardımı yapacağını duyurmuştur.

Aşağıdaki yazımızda “1500 TL kırtasiye yardım başvurusu nasıl yapılır? Kırtasiye yardımı kimlere verilir?, Kırtasiye yardımından faydalanma şartları nedir?” gibi merak edilen soruların cevapları yer almaktadır.

Kırtasiye Yardımı Nedir?

Kırtasiye yardımı her sene bir defaya mahsus, çocuğunun kırtasiye ihtiyacını karşılayamayacak durumda olan ihtiyaç sahibi ailelere verilmektedir. 2024-2025 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen kırtasiye yardımı miktarı 1500 TL olarak belirlenmiştir. Bu yardım sayesinde eğitim ve öğretimde gerekli olan ihtiyacını karşılamayacak olan kişiler, kırtasiye ihtiyaçlarını alabilecektir.

Kırtasiye Yardımı Kimlere Verilir?

1500 TL kırtasiye yardımı yalnızca belirli kişilere verilmektedir. Kırtasiye yardımından kimlerin faydalanabileceği maddeler halinde aşağıda yer almaktadır.

  • Muhtaçlık sınırı altında eğitim görmek zorunda olan öğrenciler
  • Yetim ve öksüz çocuklar
  • Gazi ve şehit yakınlarının çocukları
  • Pandemi nedeniyle iş yerini kapatan ve geri açamayan dar gelirli ailelerin çocukları

Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kırtasiye yardım başvurusunun nasıl yapılacağı birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Kırtasiye yardımından faydalanmak isteyen kişiler e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak, kırtasiye yardım başvurusunda bulunabilir.

Kırtasiye yardım başvurusu yapacak olan kişiler, https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi linkine tıkladıktan sonra e-Devlet’e T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak kırtasiye yardımı başvurusunda bulunabilir.

Kırtasiye yardımı başvurusu hakkında ayrıntılı bilgi için Kırtasiye Yardımı Başvurusu 2024 yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca İstanbul Büyükşehir tarafında yapılan kırtasiye yardımına başvuruda bulunmak için İBB Kırtasiye Yardımı Başvuru Nasıl Alınır? Başvurusu Nasıl Yapılır? yazısını okuyabilirsiniz.

Kırtasiye Yardım Başvuru Formu

Kırtasiye yardımından faydalanmak isteyen kişilerin doldurması gereken formdur. Başvuru formunu doldurmak isteyen kişilerin https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi linkine tıkladıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapması gerekmektedir. Ardından başvuru formunu doldurarak kırtasiye yardım başvurusunda bulunabilirsiniz.

Başvuru formunda yer alan talep türünün “Çocuklarım” olarak seçilmesi gerekmektedir. Başvuru formunu doldurduktan sonra “Başvur” butonuna tıklayarak kırtasiye yardım talebinizi iletebilirsiniz.

Kırtasiye Yardım Başvurusu Sorgulama

Kırtasiye yardım başvurusunda bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlar yardım başvuru sonucunun nasıl öğreneceğini merak etmektedir. İlk olarak başvuru sonucunuzu sorgulamadan önce başvuru yaptığınız tarihten itibaren birkaç hafta geçmesini beklemelisiniz. Kırtasiye yardım başvuruları ortalama 30 günde sonuçlanmaktadır. Başvuruların sonuçlanması başvuru yoğunluğuna göre değişmektedir.

Kırtasiye yardım başvurusu sorgulamak isteyen kişiler, https://uyg.sgk.gov.tr/EgitimOgretimYardimi/pages/index.jsf linkine tıklayarak T.C. kimlik numarası ve doğum tarihini girerek sorgulama yapabilir.

Kırtasiye Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi çocukların kırtasiye ihtiyacının karşılanması için verilen 1500 TL kırtasiye yardımından faydalanmak isteyen kişilerin bazı şartları taşıması gerekmektedir. Aşağıdaki kırtasiye yardımı başvuru şartları ile ilgili merak edilen detaylar yer almaktadır.

  • Türkiye ili sınırlarında ikamet etmek
  • Herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmamak
  • Muhtaçlık sınırının altında kalmak
  • Gazi ve şehit yakını olmak
  • C. vatandaşı olmak
  • Gerekli belgelerin eksiksiz olarak teslim edilmesi
  • Herhangi bir yerden yardım almıyor olmak
  • Öğrenci velisinin İŞUR kayıt belgesi

Kırtasiye Yardım Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

1500 TL kırtasiye yardımından faydalanmak isteyen kişilerden bazı belgeler talep edilmektedir. Kırtasiye yardımından faydalanmak isteyen kişilerin aşağıda belirtilen belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde ilgili kuruma teslim etmesi gerekmektedir.

  • İkametgâh belgesi
  • Nüfus kayıt örneği
  • Velinin kimlik kartı
  • Öğrencinin kimlik kartı
  • Öğrenci belgesi
  • Tapu fotokopisi
  • Kirada oturanların kira sözleşmesi
  • Fakirlik belgesi (Muhtarlıktan alınabilir.)

Kırtasiye Yardımı Ne Zaman Verilecek?

Kırtasiye yardımından faydalanmaya hak kazanan kişiler, yardımın ne zaman verileceğini merak etmektedir.  Yardımdan faydalanmaya hak kazanan kişilerin hesabına ödemeler, 1 Eylül ve 31 Aralık tarihlerinde yatırılacaktır.

Kırtasiye Yardımı Parası Ne Kadar?

Kırtasiye yardım parasının miktarının ne kadar olacağı başvuru yapan kişiler tarafından merak edilmektedir. Kırtasiye yardım parası 1500 TL’dir. Bu yardım ihtiyaç sahibi ailelere karşılıksız verilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu