Belediye Yardımları

Tunceli Belediyesi Yardım Başvurusu ve Sorgulama (Gıda ve Para Yardımı)

Tunceli Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu ve Sorgulama; Doğu Anadolu Bölgemizin tarihi geçmişine ışık tutan, tarihi ve doğal güzellikleri ile turistler tarafından ilgi gören şehirlerinden biri olan Tunceli’de faaliyette olan Tunceli Belediyesi, gerek belediyecilik faaliyetleri gerekse muhtaç ve yoksul vatandaşlarına yönelik sosyal yardım çalışmaları ile ülkemizdeki diğer belediyelere örnek teşkil ediyor.

Dar gelirli ve yoksul vatandaşlarına gıda yardımı, para yardımı, kıyafet yardımı, barınma yardımı vb. birçok yardımlarda bulunan Tunceli Belediyesi sosyal yardımları sayesinde pandemi sürecinde işsiz kalan esnaflar ve işten çıkarılan personeller de geleceğe daha umutla bakıyor.

Bu yazımızda Tunceli Belediyesi sosyal yardımlarına başvurmayı düşünenler için Tunceli Belediyesi sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? sorusunu yanıtlamaya, konuya dair sizleri aydınlatmaya çalışacağız.

Tunceli Belediyesi Tarafından Yapılan Sosyal Yardımlar Nelerdir?

Tunceli Belediyesi tarafından yoksul vatandaşlarına yönelik olarak yapılan ayni ve nakdi yardımları kısaca aşağıdaki şekilde açıklayabiliriz:

  • Para yardımı
  • Gıda ve erzak yardımı
  • Giysi yardımı
  • Eşya ve mobilya yardımı
  • Kira yardımı
  • Sağlık yardımı
  • Eğitim yardımı
  • Kırtasiye yardımı
  • Muhtaç dul kadınlar için yapılan yardımlar
  • Engelliler için yapılan yardımlar
  • Kronik hastalar için yapılan yardımlar
  • Şehit, gazi ve muhtaç asker yakınlarına yapılan yardımlar
  • Yaşlılar için yapılan yardımlar
  • Sığınmacılar ve mülteciler için yapılan yardımlar
  • Afetzedeler için yapılan yardımlar
  • Hasta bezi yardımı
  • Bebek bezi ve bebek maması yardımı
  • Günlük sıcak yemek dağıtımı

Tunceli Belediyesi’ne bağlı olan aşevinde pişirilen sıcak yemekler; her gün yüzlerce muhtaç ve dar gelirli kişiye dağıtılıyor.

Üstelik belediye, sıcak ev yemeklerini engelli, yaşlı, kronik hasta vatandaşlarının ev adreslerine kadar her gün götürüyor.

Yoksul ailelerin yeni doğan bebekleri için bebek bezi ve bebek maması dağıtan belediye, hastalar içinse hasta bezi yardımında bulunuyor.

Engelli ve kronik hastalara destek olan belediye, onların başvurularını inceledikten sonra onlara tekerlekli sandalye, baston vb. ihtiyaç duydukları ve yaşamlarını kolaylaştıran medikal malzemeleri hediye ediyor.

7’den 70’e tüm ihtiyaç sahiplerini kucaklamaya çalışan Tunceli Belediyesi, yoksul ailelerin çocuklarının eğitimlerine devam edebilmeleri sağlamak ve yoksulluk yüzünden okul hayatlarını aksatmalarını önlemek adına onlara eğitim yardımı, kırtasiye yardımı yapıyor.

Eğitim yardımı kapsamında yoksul öğrencilerin anne ve babalarına bir miktar para yardımı yapan Tunceli Belediyesi, kırtasiye yardımı dahilinde ise öğrencilerin her eğitim ve öğretim dönemi başlangıcında kalem, kitap, defter vb. kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yoksul ailelerin çocuklarına giysi yardımı yapmayı da unutmayan Tunceli Belediyesi, yoksul olduğu eğitim gördükleri okul tarafından tespit edilen öğrencilere eğitim ve öğretim dönemi başlangıcında mont, kaban, bot, ayakkabı, okul çantası vb. malzemeler hediye ediyor.

Tunceli’ye sığınan mültecilere ve sığınmacılara da sahip çıkmaya çalışan belediye, onlara gıda yardımı, para yardımı, giysi yardımı gibi yardımlar yapıyor.

Başından sel, yangın, deprem, su baskını gibi doğal afetler ya da kazalar geçen vatandaşları için yardım çalışmaları yürüten belediye, afetzede oldukları belediye tarafından görevlendirilen bilirkişi raporunda da belirtilen kişilere ve ailelerine barınma yardımı, para yardımı, eşya yardımı sunuyor.

Yaşlılar, kronik hastalar ve engelliler için evde kişisel sağlık ve bakım hizmeti vererek, kimsesi olmayan bu kişilerin periyodik sağlık kontrollerini yaptıran belediye, aynı zamanda bu kişilerin sakal traş ve saç kesim vb. işlemlerini de ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriyor.

Kirasını ödeyemeyecek halde olanlara ya da birikmiş kira borcu olanlara da destek olan belediye, evinde oturacak eşyası, yatağı, beyaz eşyası bulunmayan kişilere de eşya yardımı yapıyor.

Evinin tadilat, tamirat, boya ve badana işlemlerine ayıracak bütçesi olmayanlara da yardımcı olmayı ihmal etmeyen Tunceli Belediyesi, fakir ve muhtaç kişilerin evlerin tadilat ve tamirat işlemleri için ustalar görevlendiriyor.

Belirli aralıklarla il merkezinde, ilçelerde ve köylerde yaşayan fakir aileleri ve yoksul mahalleleri ziyaret ederek; onlara gıda ve erzak içeren yardım kolilerini dağıtıyor.

Tunceli Belediyesi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tunceli Belediyesi yardımlarına bağlı olduğunuz ilçe belediyesine gitmek suretiyle başvurabileceğiniz gibi ayni ya da nakdi yardım başvurunuzu e-devlet üzerinden de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

E-devlet üzerinden başvurularınızı gerçekleştirmek adına https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linki üzerinden başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Tunceli Belediyesi Yardım Başvurusu Sorgulama

Başvurduğunuz ayni ya da nakdi yardımların sonuçlanıp sonuçlanmadığını öğrenmek, başvuru sonucunuza dair ayrıntılı bilgi edinmek adına belediyeyi arayabilirsiniz.

Yukarıda sizlerle paylaştığımız link üzerinden de başvurularınızın son durumunu takip edebilirsiniz.

Dilerseniz, başvurduğunuz belediyeye bizzat giderek de başvurunuzun sonucunu öğrenebilirsiniz.

Ancak, Tunceli Belediyesi’nin yardım başvuru formlarını detaylıca incelediğini, diğer formlarla karşılaştırdığını, bu yüzden de yardımların sonuçlarını ortalama 3-4 hafta içerisinde sonuçlandırdığını da hatırlatmak istiyoruz.

Tunceli Belediyesi Yardım Başvurusu Telefon Numarası

Tunceli Belediyesi sosyal yardımlarına dair ayrıntılı bilgi edinmek, hangi yardımlardan faydalanabileceğinizi öğrenmek, yardım başvurusu esnasında sizden talep edilen belgelerle ilgili detayları öğrenmek adına Tunceli Belediyesi’ne ait olan 0428 212 13 27 telefon numarasını arayabilirsiniz.

Her türlü soru, görüş, talep ve önerileriniz için bu numara üzerinden belediye yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz.

Tunceli Belediyesi Yardım Başvuru Formu

Tunceli Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde muhtaçlara, dar gelirlilere, kimsesizlere yönelik yardımlarına başvurmak isteyen ve Tunceli il sınırlarında ikamet eden başvuru sahiplerinin mutlaka başvuru formu doldurmaları gerekiyor.

Bu formda başvuru sahipleri, yanıtladıkları sorular ile maddi durumlarına ve muhtaçlık seviyelerine dair belediyeye bilgi vermiş, belediye yardımlarına da başvurmuş oluyorlar.

Formda kişilerin mesleklerine, aylık kazançlarına, ailedeki kişi sayılarına, aylık gelir ve giderlerine dair soruları yanıtlamaları gerekiyor.

Tunceli Belediyesi ayni ve nakdi yardımlardan faydalanmak ve gerçekten de muhtaç olduklarını belediyeye göstermek isteyen kişilerin başvuru formunda mutlaka doğru bilgiler paylaşmaları gerekiyor.

Aksi halde formda yanlış bilgiler paylaşan ve Tunceli Belediyesi yardımlarından faydalanan kişiler, kasıtlı olarak yanlış bilgi paylaştıklarının belediye tarafından sonradan fark edilmesi halinde cezai yaptırıma maruz kalıyorlar.

Cezai yaptırıma maruz kalanların ise aldıkları yardımları güncel faizleriyle geri ödemeleri gerekiyor.

Borçları tahsil eden Tunceli Belediyesi, daha sonra bu paraları ihtiyaç sahiplerine yardım etmek amacıyla kullanıyor.

Tunceli Belediyesi Gıda Yardımı

Tunceli Belediyesi gıda yardımı ve erzak yardımı almak isteyenler Belediyenin yardım masası numarası olan 153 beyaz masayı aramaları gerekmektedir. Tunceli Belediyesi gıda yardımı almak için bizzat telefon edebilir yada Belediyenin sosyal hizmetler birimine başvuruda bulunabilirsiniz.

Tunceli Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tunceli Belediyesi gıda ve erzak yardımı dahil tüm ayni ve nakdi yardımlarına belediyeye giderek, başvuru formu doldurmak suretiyle başvurabiliyorsunuz.

Alternatif olarak ön başvuru işlemlerinizi e-devlet üzerinden de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Gıda ve erzak yardımı kapsamında belirli aralıklarla yani düzenli olarak yardım kolilerini belediye görevlilerinden ev adresinizde teslim almak istiyorsanız; başvuru formunda sosyal yardım türleri ana başlığı altında yer alan yardımlar arasından mutlaka ‘Gıda ve Erzak Yardımı’ seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

Aynı şekilde başvurmak istediğiniz diğer yardımları da işaretlemek suretiyle diğer yardımlara da tek bir form ile başvurabiliyorsunuz.

Tunceli Belediyesi Yardım Kolisi Başvurusu

Ekonomik yönden sıkıntılar çekerek geçinmekte zorlanan vatandaşlar, ikamet ettikleri ilin belediyesine giderek yardım kolisi başvurusunda bulunabilmektedirler. Tunceli Belediyesi de dar gelirli vatandaşlara yardım kolisi göndererek onların ekonomilerine katkıda bulunmaktadır. Durum böyle olunca Tunceli ilinde ikamet eden vatandaşlar yardım kolisi başvurusu hakkında bilgi sahibi olmak istemektedirler.

Tunceli Belediyesi’nden yardım kolisi talebinde bulunabilmenin birçok yolu bulunmaktadır. Belediyeye giderek bizzat başvuruda bulunabileceğiniz gibi 0 428 212 13 27 numaralı hattan da başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca tüm destek taleplerinizi Alo 153 hattına iletmeniz mümkündür.

Tunceli Belediyesi Erzak Yardımı Başvurusu

Tunceli Belediyesi, yardıma muhtaç olan vatandaşlara çeşitli yardımlarda bulunmaktadır. Bu yardımlardan bir tanesi de erzak yardımıdır. Dar gelirli bir vatandaşsanız ve Tunceli ilinde ikamet ediyorsanız, 0 428 212 13 27 numaralı hattan erzak yardımı talebinde bulunabileceğiniz gibi Alo 153 hattından da bu talebinizi iletebilirsiniz.

Erzak yardımı başvurusu yaptıktan sonra durumunuz incelenecek ve olumlu sonuçlanması durumunda tarafınıza geri dönüş yapılacaktır. Süreç hakkında tüm detaylara ulaşabilmek için belediye binasına bizzat gidebilir veya yukarıda belirttiğimiz iletişim kanallarından dilediğinizi kullanabilirsiniz.

Tunceli Belediyesi Sosyal Yardım Kartı Başvurusu

Birçok belediye dar gelirli ailelere yardım kartı vererek anlaşmalı iş yerlerinde bu kartlar ile alışveriş yapmalarını sağlamaktadır. Bu sayede vatandaşların ekonomileri bir nebze de olsa hafiflemektedir. Tunceli Belediyesi de dar gelirli ailelere yardım kartı vererek onlara destek olmaktadır.

Tunceli Belediyesi’nden yardım kartı talebinde bulunabilmek için belediye binasına gitmeli veya 0 428 212 13 27 numaralı hattı aramalısınız. Bu hat belediyenin santral birimine aittir. Arama yaptığınızda sizi santral personeli karşılayacak ve ilgili birime aktaracaktır. Bu sayede başvuruda bulunabilir ve süreci takip edebilirsiniz.

Tunceli Belediyesi Süt Yardımı Başvurusu

Yeni doğmuş bebekler ve çocuklar günlük süt ihtiyaçlarını karşılamak zorundadırlar. Dar gelirli aileler içinse bu durum oldukça zor olabilmektedir. Hal böyle olunca Tunceli Belediyesi ailelere süt yardımında bulunmaktadır. Tunceli Belediyesi’nden süt yardımı talebinde bulunabilmenin birçok yolu vardır.

Dilerseniz belediye binasına kimliğiniz ile birlikte gidebilir, dilerseniz de 0 428 212 13 27 numaralı hattı arayarak süt yardımı talep edebilirsiniz. Gerekli incelemeler yapılarak uygun görüldüğünüz takdirde tarafınıza süt yardımında bulunulacaktır.

Tunceli Belediyesi Bebek Bezi ve Mama Yardımı

Yeni doğan bebeklerin ihtiyaçlarını gidermek birçok dar gelirli aile için zor olabilmektedir. Durum böyle olunca aileler çareyi belediyelere başvuru yapmakta bulmaktadır. Tunceli Belediyesi de bebek yardımı yaparak ailelerin yükünü hafifletmektedir.

Eğer siz de dar gelirli bir vatandaşsanız ve bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyorsanız, 0 428 212 13 27 numaralı hattan belediye ekipleri ile iletişime geçerek durumunuzu bildirebilir ve başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca başvuru işlemlerini bizzat belediye binasına giderek de gerçekleştirebilirsiniz.

Tunceli Belediyesi Hoş Geldin Bebek Yardımı

Tunceli Belediyesi Hoş Geldin Bebek Yardımı, yeni doğan bebeklerin ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla başlatılan bir sosyal yardım programıdır. Bu program kapsamında, Tunceli il sınırları içinde ikamet eden ve doğum tarihi 1 Ocak 2021’den sonra olan her bebeğin ailesine 500 TL nakit yardımı yapılmaktadır.

Yardım başvurusu için, ailenin nüfus cüzdanı fotokopisi, doğum belgesi ve banka hesap numarası ile birlikte Tunceli Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurması gerekmektedir. Başvuru süresi, doğum tarihinden itibaren 3 aydır. Bu program, Tunceli Belediyesi’nin çocuk dostu bir kent olma vizyonunun bir parçası olarak hayata geçirilmiştir.

Tunceli Belediyesi Sosyal Yardım Başvurusu

Tunceli Belediyesi sosyal yardım başvurusu, birçok aileyi ilgilendiren bir durumdur. Ekonomik olarak zorluk yaşayan aileler Tunceli Belediyesi’nden sosyal yardım talebinde bulunabilmektedir. Bu talepler, 0 428 212 13 27 veya Alo 153 numaralı hatlardan gerçekleştirilebilmektedir. Başvurunun ardından gerekli incelemeler yapılarak tarafınıza geri dönüş yapılmaktadır.

Tunceli Belediyesi Maddi Yardım

Tunceli Belediyesi maddi durumu kötü her hangi bir sosyal güvencesi bulunan kişilere belli dönemlerde maddi yardımda bulunmaktadır. Tunceli il sınırları içerisinde yaşayan kişiler belediyenin 153 numaralı yardım hattını arayarak maddi yardım talebinde bulunabilir. Belediye yetkilileri tarafından yapılan gerekli inceleme sonrası uygun bulunan ailelere maddi yardım ödemesi yapılmaktadır.

Tunceli ilinde ikamet eden vatandaşlar, 0 428 212 13 27 veya Alo 153 hattını arayarak maddi yardım başvurusunda bulunabilmektedirler. Ayrıca belediye binasına kimliğiniz ile birlikte giderek de bizzat maddi yardım başvurusunda bulunmanız mümkündür. Başvuru yaptıktan kısa bir süre sonra sonuç sizlerle paylaşılacaktır.

Tunceli Belediyesi Sosyal Yardımlarından Kimler Yararlanabilir?

Tunceli Belediyesi’nin tüm sosyal yardımlarına il sınırlarında ikamet eden ihtiyaç sahipleri başvurabiliyor.

Yani il sınırlarında yaşayan kimsesiz yaşlılar, engelliler, kronik hastalar, yetimler, öksüz gençler ve yetişkinler, muhtaçlar, dar gelirliler, muhtaç dul kadınlar; belediyenin ayni ya da nakdi yardımlarından muhtaçlıkları ölçüsünde faydalanabiliyorlar.

Hiçbir işi ve düzenli geliri olmayan muhtaçlar ile hane kişi başı aylık ortalama geliri, asgari ücretin 1/3’ünün altında olan kişiler, belediye yardımlarından öncelikli olarak faydalanabiliyorlar.

Bu kişilerin muhtaç olduklarını kanıtlamaları adına Tunceli Belediyesi’ne engelli belgesi, fakirlik belgesi gibi birtakım belgeleri de teslim etmeleri gerekiyor.

Belgeler, başvurulan yardım türüne ve yardımdan kimin yararlanacağına göre değişebiliyor.

Örneğin, eğitim ve kırtasiye yardımına başvuracak kişilerin çocuklarına ait öğrenci belgesini eğitim gördükleri okuldan teslim almaları, öğrenci belgesinin dışında muhtarlıktan fakirlik belgesi de alıp, bu belgeleri belediyeye teslim etmeleri gerekiyor.

Tunceli Belediyesi, belgeleri teslim aldıktan ve araştırıp, doğruluklarını onayladıktan sonra yardım edeceği kişilere dair bir liste hazırlıyor.

Listede ismi yer alan kişilerin ikametgah adreslerine ise bir inceleme komisyonu yolluyor.

Komisyon tarafından ailenin gelir ve gider durumuna ve yoksulluklarına dair hazırlanan belgeyi inceleyen Tunceli Belediyesi değerlendirme kurulu, üyelerinin salt çoğunluğu ile yoksul ailelere yapacağı yardımları kararlaştırıyor.

Tunceli Belediyesi Sosyal Yardım Kampanyası

Tunceli Vefa Sosyal Destek Grubu, Yaşlıları ve Hastaları Yalnız Bırakmıyor! Pandemi sürecinde Tunceli ilimizde ve ilçelerinde de oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu; Tunceli’de yaşayan kimsesiz ve sahipsiz yaşlılarla kronik hastalara da sahip çıkıyor.

Ailesi, yakını yani kimsesi olmayan kişilerin market, pazar ihtiyaçlarını görüyor, eczaneden ilaçlarını arıyor, bankadan maaşlarını ve paralarını çekiyor.

Yani yaşlılar ve kronik hastalar, temel ihtiyaçlarına dair olmak şartıyla her türlü malzeme ihtiyaçları için 112, 155 ya da 156 Vefa sosyal destek hatları üzerinden gönüllülerle iletişime geçebiliyorlar.

Yardım talebi kabul edilen bireylerin alışveriş ücretlerini ise evlerinin kapısında malzemeleri teslim alırken ödemeleri gerekiyor.

Kimi zaman gönüllüler, muhtaç ve yoksul kişilerden para almayabiliyor.

Bu yazımızda Tunceli Belediyesi sosyal yardımlarına dair merak edilenleri yanıtlamaya çalıştık.

Sizler de Tunceli il sınırlarında ikamet ediyorsanız; konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu