Devlet Yardımları

Hane Yardımı Nedir? E-Devlet Başvurusu ve Sorgulama

Hane Yardımı Nedir? Başvurusu ve Sorgulama 2024; Ülkemizde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere belediyeler, TC Vakıflar Genel Müdürlüğü, dernekler, vakıflar vb. kurumlar; muhtaç ve ihtiyaç sahibi hanelere yani ailelere yönelik olarak birçok ayni ve nakdi yardımlar yapıyor.

Kurumlar tarafından yapılan sosyal yardımlara hane halkı kişi başı aylık net ortalama kazancı asgari ücretin 1/3’üne ya da altına denk gelen aileler başvurabiliyorlar.

Gıda yardımı, yakacak yardımı, sosyal destek kartı yardımı, giysi yardımı, eşya ve mobilya yardımı vb. ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına yapılan hane yardımları sayesinde muhtaç aileler; asgari temel ihtiyaçlarını ücretsiz bir şekilde karşılayabiliyorlar.

Bu yazımızda kısaca hane yardımı nedir? Hane yardımı başvurusu nasıl yapılır? Hane yardımı nasıl sorgulanır? vb. konuyla ilgili olarak en çok merak edilen soruları yanıtlamaya ve sizleri aydınlatmaya çalışacağız.

Hane Yardımı Nedir?

Yalnızca başvuru sahibine değil, başvuru sahibinin ev halkına yönelik olarak da yapılan yardımlara hane yardımı ismi veriliyor.

Yani başvuru sahibinin başvurusu doğrultusunda ona ve ailesine yapılan gıda yardımı, kömür ve odun yardımı, giysi yardımı, para yardımı vb. yardımlar; hane yardımı olarak adlandırılıyor.

Belediyeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dernekler veya vakıflar gibi kurumlar tarafından yapılan hane yardımlarından ailede yaşayan tüm bireyler, faydalanmış oluyorlar.

Örneğin; kış aylarında belediyeler tarafından yapılan kömür ve odun yardımı sayesinde yalnızca başvuru sahibi değil, başvuru sahibinin eşi, çocukları, annesi ya da babası gibi onunla birlikte aynı evi paylaşan kişiler de bu yardımdan yararlanmış oluyorlar.

Diğer Hane Yardımı Nedir?

Başvuru formlarında ailelerin hangi yardımı almak istediklerini görüntüleyebilecek olan alanda işaretleme yapılarak başvuru süreçlerinin yönetilmesi sağlanmaktadır. Eğer ihtiyaç sahibi olan kişiler başvuruları esnasında formda yer alan yardımları tercih etmek istemiyorsa diğer hane yardımlarını işaretlemelidir.

Diğer hane yardımları formda yer alan yardımların dışında kalan destekleri ifade etmektedir. Formlarda genellikle gıda yardımı, yakacak yardımı gibi temel destek öğeleri yer alır ve başvuru süreçlerinde ihtiyaç sahipleri tarafından hangi yardımın istendiğinin belirtilmesi beklenir.

Hane Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hane yardımı başvurusunun nasıl yapılacağı, başvurulmak istenen yardıma ve kuruma göre değişebiliyor.

Ülkemizdeki kurumlar tarafından yürütülmekte olan en önemli hane yardımlarını ve bu yardımlara nasıl başvurabileceğinizi aşağıdaki şekilde açıklayabiliriz:

Belediye Hane Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Belediyeler tarafından yapılan gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı, para yardımı vb. hane yardımlarına e-devlet üzerinden başvurabileceğiniz gibi ikametgahınızın bulunduğu yerdeki belediyeye gidebilir ve burada sosyal yardım başvuru formu doldurabilirsiniz.

Sosyal yardım başvuru formunda hanelerin ve başvuru sahiplerinin yararlanabilecekleri tüm yardımlar yer alıyor.

Başvuru formunda mevcut olan gıda ve erzak yardımı seçeneğini işaretlemek suretiyle gıda yardımına, yakacak yardımını işaretlemek suretiyle de yakacak yardımına başvurabilirsiniz.

E-devlet üzerinden belediyelerin sosyal yardımlarına başvurmak için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkini tıklamalı, başvuru formunu doldurduktan hemen sonra formun alt kısmında yer alan sosyal yardım türleri başlığının altındaki seçenekler arasından yararlanmak istediğiniz hane yardımını işaretlemelisiniz.

Gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı, para yardımı vb. seçenekleri işaretleyebilirsiniz.

BAKINIZ >>> Ulusal Hane Ziyareti Yardım Programı Nedir? Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hane Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlarına ikametgahınızın bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek ve burada form doldurarak, başvurabiliyorsunuz.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına kayıt olarak; giysi yardımı, eşya yardımı, gıda yardımı gibi yardımlara başvurabiliyorsunuz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlarına ayrıcaa e-devlet üzerinden online olarak başvuruda bulunarak muhtaçlık durumunuza göre aylık 1250 ile 2500 TL arasında para yardımı alırsınız. E-Devlet üzerinden başvuruda bulunmak için https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linke tıklayarak başvuru formunu doldurmanız yeterli olacaktır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Hane Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ülkemizdeki işsiz, muhtaç ve gelirsiz vatandaşlara yardım eli uzatan TC Vakıflar Genel Müdürlüğü; hanelere yönelik olarak kuru gıda yardımı, fakirlik maaşı bağlanması, muhtaçlara aşevinde her gün sıcak yemek dağıtılması vb. birçok yardımlar yapıyor.

Kimsesiz ve gelirsiz engelliler; muhtaç dul kadınlar, 65 yaş ve üstü gelirsiz yaşlılar, yetim ve öksüzler; muhtaçlık aylığı olarak da adlandırılan fakirlik maaşına başvurabiliyorlar. Başvurusu kabul edilenlere 2024 yılı için aylık 1833 TL muhtaçlık aylığı ödeniyor.

Kuru gıda yardım başvurusu kabul edilen muhtaç kişiler ise temel yemeklik malzemelerin yer aldığı gıda ve erzak kolilerini ev adreslerinden teslim alabiliyorlar.

Vakıflar Bölge Müdürlüklerine giderek ya da Bölge müdürlüklerine posta yoluyla başvuru dilekçenizi ve gerekli belgeleri göndererek, TC Vakıflar Genel Müdürlüğü yardımlarına başvurabiliyorsunuz.

İnternet üzerinden ya da e-devlet üzerinden şu an için bu kurumun yardımlarına başvurulamıyor.

Hane Yardımı Başvuru Sorgulama

Para yardımı, gıda yardımı, kömür yardımı gibi hane yardım başvurularınız; başvurduğunuz kurum tarafından değerlendirildikten sonra ortalama birkaç ay içerisinde başvuru sonucunuz size bildiriliyor.

Başvurunuzun ne zaman sonuçlanacağı ise yoğunluk durumuna göre değişiklik gösterebiliyor.

Başvuru değerlendirme aşamasında başvurduğunuz kurumlar; başvuru formunda ya da dilekçesinde paylaştığınız bilgilerin yanı sıra kurumlara teslim ettiğiniz başvuru evraklarını da detaylıca inceliyorlar.

İnceleme sonrasında hane yardımı alıp alamayacağınıza dair kararlarını veriyorlar.

Söz konusu vakıflar olduğunda vakıf mütevelli heyeti; başvuruları değerlendirirken belediyelerde başvurular; belediye değerlendirme kurulu tarafından gerçekleştiriliyor.

BENZER KONULAR: Hane Yardımı Kaç Ayda Bir Verilir

Belediye Hane Yardımı Başvuru Sorgulama

Belediyeler tarafından yapılan hane yardımı yani gıda yardımı, yakacak yani kömür ve odun yardımı vb. yardım başvurularınızın kabul edilip edilmediğini kolaylıkla sorgulayabiliyorsunuz.

Gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı vb. başvurularınızın sonucunu öğrenmek yani başvurunuzu sorgulamak istediğinizde ise başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz belediyeyi arayabilir ya da belediyeye gidebilirsiniz.

E-devlet başvuru sayfası üzerinden TC kimlik no ve şifre bilgilerinizle sisteme giriş yaparak, başvurunuzu sorgulayabilirsiniz. Yani https://www.turkiye.gov.tr/vakiflar-kisi-yardim-bilgisi-sorgulama linki üzerinden başvurunuzun sonucunu görüntüleyebilirsiniz.

Alternatif olarak ALO153 Beyaz Masa hattını arayabilir, belediye sosyal yardım başvuru sonucunuza dair ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hane Yardımı Başvuru Sorgulama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım başvurunuzu sorgulamak adına başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfını arayabilir ya da vakfa gidebilirsiniz.

E-devlet üzerinden de sorgulama işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

E-devlet yardım başvuru sorgulama sayfasına https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linki üzerinden erişebilirsiniz.

Alternatif olarak ALO183 ya da ALO144 sosyal destek hatlarından birini de arayabilirsiniz.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Hane Yardımı Başvurusu Sorgulama

TC Vakıflar Genel Müdürlüğü kuru gıda yardımı veya muhtaçlık aylığı vb. yardım başvurunuzun sonucunu da e-devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.

Başvuru sorgulama işlemi için hemen https://www.turkiye.gov.tr/vakiflar-kisi-yardim-bilgisi-sorgulama linkini tıklayabilirsiniz.

Ya da başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz Bölge müdürlüğüne ait telefon numarasını arayabilirsiniz.

Hane Yardımı Başvurusu Telefon Numarası

Hane yardımı başvurusu için gerekli belgelere, başvuru şartlarına ve başvurudan faydalanıp faydalanamayacağınıza dair bilgi edinmek adına kurumlara ait telefon numaralarını arayabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hane yardımlarıyla ilgili her türlü soru ve talepleriniz için ALO144 ya da ALO183 Sosyal Destek hattını, TC Vakıflar Genel Müdürlüğü başvurularınızla ilgili olarak Bölge Müdürlüklerini arayabilirsiniz.

Belediye yardımlarına dair sorularınız için ALO153 Beyaz Masa hattı veya belediyeye ait telefon numarası üzerinden yetkililerle iletişime geçebilirsiniz.

Hane Yardımı Başvuru Formu

Sosyal yardım başvuru formunda başvuru sahibinin aylık gelirine, mesleğine, hane halkı kişi sayısına, hane halkı çalışan kişi sayısına dair bazı sorular yanıtlaması gerekiyor.

Başvurulan kurumlar; başvuru formundaki bilgileri değerlendirip, başvuru sonucuna dair karar veriyorlar.

Bu yüzden de tüm başvuru sahiplerinin formda bilgileri eksiksiz bir şekilde paylaşmaları gerekiyor.

Kurumların başvuru sahibine dönüş gerçekleştirebilmeleri noktasında başvuru sahibinin e-mail adres, telefon, adres vb. bilgileri de doğru paylaşması, yardımları alabilmesi noktasında oldukça önem arz ediyor.

Formda yanlış bilgileri kasten paylaşan, işi olmasına rağmen kendisini işsiz gösterenler ve hane yardımı alanlar, sonradan muhtaç olmadıklarının kurum tarafından fark edilmesi halinde aldıkları tüm yardımları güncel faizleriyle geri ödemek zorunda kalıyorlar.

Ödeme yapmayanların hakkında ise kurum tarafından dava açılıyor.

E-Devlet Hane Yardımı Başvurusu

Maddi zorluk çeken muhtaç ailelere verilen hane yardımı başvurusu e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. E-Devlet hane yardımı başvurusu için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru linke tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Hane Yardımı Kaç Ayda Bir Verilir?

Hane yardımlarının kaç ayda bir ihtiyaç sahibi ya da muhtaç ailelere yapılacağı ailenin muhtaçlık durumuna, ailedeki kişi sayısına, yardım yapan kurumun bütçesine ve yardım türüne göre değişebiliyor.

Örneğin, belediyeler kış ayları yaklaşmaya başladığında yani Kasım ve Aralık aylarında ailelere soğuk havalarda ısınabilmeleri için kömür ve odun yardımı yapıyor.

Nakdi yardımlar yani para yardımları ise yılda birkaç sefer olabileceği gibi sürekli de olabiliyor.

Gıda ve erzak içeren yardım kolileri ise fakir ailelere genellikle 2-3 ayda bir dağıtılıyor.

Gıda ve erzak kolileri; ortalama 4 kişilik bir ailenin bir aylık beslenme giderlerini karşılayacak yağ, peynir, bulgur, makarna vb. malzemelerden oluşuyor.

TC Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından muhtaç aileler için bağlanan fakirlik maaşı ise her ay için ödeniyor. Ödemeler; muhtaç vatandaşların PTT hesaplarına düzenli bir şekilde yatırılıyor.

Hane Yardımı Ayın Kaçında Yatıyor?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi hane yardımlarının ayın kaçında yatacağı, değişiklik gösterebiliyor.

Gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı, para yardımı gibi hane yardımlarının teslim ediliş tarihlerinde herhangi bir belirli gün bulunmuyor.

Fakirlik maaşı ise ayda bir sefer olacak şekilde yatırılıyor. Örneğin, ilk maaşını ayın 10’unda alan kişi, bir sonraki maaşını da ayın 10’unda çekebiliyor.

Hane Yardımı Nereden Alınır?

Gıda ve erzak yardımları; başvuru sahiplerinin ikametgah adreslerine teslim ediliyor.

Aynı şekilde kömür ve odun yardımları da kişinin evine kadar yetkili kişiler tarafından götürülüyor.

Para yardımları ise genellikle kişinin PTT hesabına yatırılıyor. Yani vatandaşlar; herhangi bir PTT şubesine giderek, hesaplarına yatırılan yardım parasını çekebiliyorlar.

hane yardımı başvurusu

Hane Yardımı Nasıl Alınır?

Hane yardımı almak için yukarıda da bahsettiğimiz gibi TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına, belediyelere ya da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvurabiliyorsunuz.

Başvurunuzun kabul edilmesi için sizden talep edilen tüm belgeleri zamanında eksiksiz bir şekilde teslim etmeniz ve başvuru şartlarını taşıyor olmanız gerekiyor.

Yardımlar; muhtaç ve işsiz kişilerin yanı sıra aylık kazancı hane halkı aylık geliri, muhtaçlık sınırının altında kalan hanelere yani hane halkı kişi başı aylık ortalama geliri, güncel asgari ücretin 1/3’üne ya da altında bir rakama denk gelenlere de yapılabiliyor.

Başvurunuz sonrasında başvurunuz; başvurduğunuz kurum tarafından değerlendirmeye alınıyor.

Değerlendirme sonrası başvurusu olumlu kabul edilen kişiler; gıda yardımı, yakacak yardımı, para yardımı gibi hane yardımlarını almaya başlayabiliyorlar.

Kimi zaman kurumlar; kendilerine başvurmasalar dahi muhtaç ve yoksul oldukları basında yani haberlerde yer alan ya da muhtaçlıkları zabıta ve diğer kurumlar tarafından kendilerine bildirilen hanelere yönelik olarak da yardımlar yapabiliyorlar. Bu durumda işlemler, kurumlar tarafından kendiliğinden başlatılıyor.

Hane Yardımı Kimlere Verilir?

Belediyelerin ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hane yardımlarından muhtaç yani işsiz vatandaşlar, engelliler, kimsesiz ve gelirsiz dul kadınlar, 65 yaş üstündeki yaşlı ve gelirsiz yaşlılar, dar gelirli ve yoksul vatandaşlar, muhtaç asker ve şehit yakınları, yetim ve öksüz çocuklar, afetzedeler vb. ihtiyaç sahipleri yararlanabiliyorlar.

Hane yardımı alacak kişilerin mutlaka başvuru şartlarını karşılıyor olmaları gerekiyor.

Ülkemizde hane halkı aylık net kişi başı kazancı, net asgari ücretin 1/3’ünü hiçbir şekilde aşmayanlar dar gelirli ve yoksul kabul ediliyorlar.

TC Vakıflar Genel Müdürlüğü kuru gıda, aşevi yardımları ise hane halkı aylık net toplam kazancı, asgari ücretin altında olan ailelere veriliyor.

Fakirlik maaşı ise yalnızca gelirsiz ve işsiz engellilere, gelirsiz dul kadınlara, yetimlere, öksüzlere, gelirsiz ve muhtaç 65 yaş ve üstü yaşlılara bağlanıyor.

Hane Yardımı Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Belediyeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TC Vakıflar Genel Müdürlüğü vb. kurumlardan talep edilen belgeler; başvurulan yardım türüne ve kuruma göre değişebiliyor.

Hane yardımı için talep edilen en önemli evrakları aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Başvuru sahibine ait TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Aile bireylerine ait TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
  • Aileye ait ikametgah belgesi
  • Aileye dair vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Muhtarlıktan alınabilen fakirlik belgesi
  • Kirada oturan aileler için kira sözleşmesi
  • Aile bireylerine ait gelir belgesi
  • Mal beyanı
  • Öğrenci olan çocuklar için öğrenci belgesi
  • Yeni doğan bebekler için kimlik belgesi ve doğum raporu
  • Engelliler için 2024 engelli raporu
  • Kronik hastalar için sağlık kurulu raporu
  • Afetzedeler için bilirkişi raporu
  • Başvuru formu ya da dilekçesi

***Muhtaçlık sınırı altında yaşam sürmelerine rağmen üzerlerine kayıtlı gayrimenkulü ya da değerli menkulü olanlar; hane yardımı alamıyorlar.

Yani üzerine kayıtlı arabası, evi, arsası, tarlası olan ailelere hane yardımı verilmiyor.

Kurumlar; yukarıdaki belgelerin yanı sıra ek belgeler de talep edebiliyorlar.

Örneğin; dul kadınların eşlerinin vefatlarına dair ölüm belgesini teslim etmeleri gerekebiliyor.

Hane Yardımı Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek?

Hane yardımı kapsam dışına çıktı, ifadesiyle zaman zaman başvuru sahipleri, e-devlet başvuru sonuçlarını sorgularken, karşılaşabiliyorlar.

Yardım kapsam dışına çıktı ifadesi; kişinin başvurusunun onaylandığı, yardımın kısa bir süre içerisinde haneye teslim edileceği anlamına geliyor.

Yani kişinin yakın zamanda yardımdan yararlanabileceğini gösteriyor.

Hane Yardımı Kapsam Dışı Ne Demek?

Hane yardımı kapsam dışı, ifadesi; kişinin başvurusunun kabul edilmediğini yani başvurusunun olumsuz sonuçlandığını ifade ediyor.

Bu durum genellikle kişinin ve ailesinin aylık kazancının muhtaçlık sınırının üzerinde olmamasından ya da kişinin ve ailesinin diğer başvuru şartlarını karşılamıyor olmasından kaynaklanıyor.

Hane Yardımı Reddedildi Feshedildi Ne Demek?

Hane yardımı reddedildi feshedildi, ifadesi; başvuru sahibinin başvurusunun kabul edilmediğini gösteriyor.

Yani kişinin başvurulan yardımdan hiçbir şekilde yararlanamayacağına işaret ediyor.

Hane Yardımı Hak Sahibi Ne Demek?

Hane yardımı hak sahibi, ifadesi ile başvurusu kabul edilen başvuru sahibi ifade ediliyor.

Hak sahibi ifadesi ile yardımdan yalnızca başvuru sahibinin yararlanabileceği kastediliyor.

Örneğin; fakirlik maaşı almaya hak kazanmış kişi dışında hiçbir aile üyesi yani hak sahibinin eşi dahi PTT’ye giderek, eşi adına onun maaşını çekemiyor.

Hane Yardımı Ne Kadar?

Hane yardımının ne kadar olduğu, yararlanılan yardıma göre değişebiliyor.

Örneğin; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından muhtaç ailelere verilen Aile destek paketi yardımı kapsamında 850 TL ile 1250 TL arasında yardım yapılmaktadır. Ayrıca aile destek paketi yardımı kapsamında çocuklu ailelere 350 TL ile 650 arasında çocuk destek bileşeni yardımı yapılacaktır.

Belediye nakdi hane yardımları ise tek seferli ya da süreli 200 TL, 400 TL, 700 TL gibi farklı rakamlarda olabiliyor.

Hane yardımının ne kadar olacağı üzerinde ailenin muhtaçlık durumu ve ailedeki kişi sayısı da belirleyici oluyor.

Aile destek paketi ödemeleri için başvuruda bulunmak için Aile Destek Paketi Başvurusu ve E-Devlet Başvuru Linki yazısını inceleyebilirsiniz. Çocuk parası için ise Çocuk Destek Bileşeni Yardımı Başvurusu yazısını okuyabilirsiniz.

Diğer Hane Yardımı Nedir?

İhtiyaç sahibi vatandaşlar; başvuru formu doldururken, başvuru formunda gıda yardımı, yakacak yardımı, sosyal destek kartı yardımı, para yardımı vb. yararlanabilecekleri tüm yardımları görüntüleyebiliyorlar.

İhtiyaç duydukları yardımları işaretleyerek, bu yardımlara başvurabiliyorlar.

Şayet ailenin yararlanmak istediği yardım türü, başvuru formundaki sosyal yardım türleri arasında yer almıyorsa bu durumda kişinin diğer hane yardımı seçeneğini işaretlemesi gerekiyor.

Bu yazımızda hane yardımı başvurusuna dair merak edilenleri aydınlatmaya çalıştık.

Sizler de hane yardımı alıyorsanız ya da almayı planlıyorsanız; konuyla ilgili her türlü soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Hane yardımı hakkında merak ettiğiniz diğer konular için aşağıdaki yazıları inceleyebilirsiniz.

Hane Yardımı Ne Zaman Yatar? Ne Zaman Verilir?

Hane Yardımı Teslim Edilebilir Ne Demek?

Hane Yardımı Nedir? Ne Demek? Nasıl Alınır? Ne Kadar?

Hane Yardımı Ne Zaman Sonuçlanır?

24 Yorum

  1. Eşim işten çıkarıldı çocuk larımı okutamıyoruz yardım istiyoruz evim kira 5 çocuğum var kiramızı veremiyoruz fatura mızıödemiyoruz yardım istiyoruz hane yardım istiyoruz

  2. Maddi ve gıda yardımına ıhtiyacım var sağlık sorunum dan dolayı calişamiyorum kiraciyim çok bunaldim cocugum var yardımcı olursaniz sevinirim

  3. Çok zor durumdayım okula giden bi kizim cezaevinde esim ne yapacağımı şaşırdım esim Konya ereglide yatiyo görüşüne maddiyatan dolayı gidemiyoruz lütfen dikkate alın çok madurum

  4. Ben epleks hastasiyim çalışamıyorum 2 tane çocuğum var birisi ilkokula 2 sınıf gidiyor kırtasiye ve tablet lazım yardım. Biriside 6 aylık bebek bez ıslak mendil gıda sebze-meyve temizlik koli yardım. Aile ihtiyaçımız var sizden yardım istiyoruz.

  5. Benim e devletimde hane yardimai 1 yaziyor bilgilerim yaziyor ne anlama geliyor

  6. Benim e devletimde hane yardimai 1 yaziyor bilgilerim yaziyor ne anlama geliyor

  7. Yardım 2
    Yardim grubu:hane yardimi
    Sosyal hizmetler e başvurmuştum e devletten bakinca bu şekilde çıkıyor ben maddi destek istemiştim ama içerik yok sadece dediğim gibi HANE YARDIMI yazıyor ne anlama geliyor acaba tsk ederim

  8. Dort cocugum var gelırım yok kendı ımkanımla cevız yaparak gecımımı saglıyrum sızden yardim ısıtıyorum ıhtıyacım var 3 tanesi okula gidiyor banada yardımcı olursanız sevinirim

  9. E devletten yardım bilgilerimi sorguladığım zaman bana diğer aile yardımı çıkıyor ama nereye yattığı ne kadar olduğu görünmüyor yardımım varmıdır

  10. E devlette hane yardımı var birde adres vermişler onaylanmış mi oluyor

  11. Hane yardımı haksahibi ibaresi yazıyor. Ödenen tutar — şeklinde. Almaya hak kazanmış oluyormuyum. Nasıl alacağım.

  12. Boşanma aşamasında temizliğe giden kirasını emekli babası ödeyen üniversite ve lisede okuyan iki çocukla birlikte yaşıyoruz çok zordayiz

  13. Eşimden boşandım ev kadınıyım evim kira kiramı ödeyemiyorum elektirik su faturamı ödeyemiyorum hiç kimse yardım etmiyor 4tane çocuğum var 2 tanesi okula gidiyor hiç bir gelirimiz yoktur çok zor durumdayız lütfen

  14. Eşim cezaevinde 3 cocugum okula gıdıyor evım kıra yardım istiyorum zor gecım salıyorursz lutfen yardım edın

  15. Eşim çalışmıyor rahatsız şalicamiyor yömeci olarak çalışır ara sıra çalışır kirada oturuyorum kiradayim lütfen yardım edin bizede çok zor durumdayız Allah rızası için yardım edin

  16. Engelli yım çocuğumdaozel eğitimli ve ikimizde koronik hastasıyız

  17. Engelli yım çocuğumdaozel eğitimli ve ikimizde koronik hastasıyız ve kiradayım

  18. Eşim çalışmıyor yol kenarlarından plastik toplayarak geçinmeye çalışıyoruz

  19. Annem ve babam vefatından so ra %90 ağır engelli yatacak kardeşim ile %80 sağ tarafı felç engelli ablama ben bakmaktayım 3 kardeş geçiniyoruz maddi manevi desteklerinize ihtiyacımız var yardımlarınızı ve dualarınızı bekliyoruz
    Saygılarımla.

  20. Maddi durumum yok yardım istiyorum çalışmıyorum ev hanımıyım hiç bir gelirim yok 3 çocuğum var her üçü de bez ve süt kullanıyor yardım istiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu